29
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yeni Urla Kaymakamı göreve başladı

İzmir'in Urla İlçesi yeni Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, 4 aydır geçici görevlendirmeyle yürüttüğü Isparta Eğirdir Kaymakam vekilliği görevinin ardından Urla'daki görevine başladı. Hukuki sürecin devam ettiğini söyleyen Cevheroğlu: "Gecikmeli de olsa Urla'da göreve başlamaktan memnunum. Bundan sonra mahkemeler yeni bir karar verirlerse onu uygulamak da bizim görevimiz" dedi. 

Urla'da kaymakamlık görevine Eylül 2007 tarihli kararname ile Malatya Yeşilyurt Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu getirilmiş, 2005 ekim ayında Urla Kaymakamlığı görevine başlayan Şahin Bayhan ise Kırşehir Vali yardımcılığına atanmıştı. Ancak Şahin Bayhan'ın Urla'da görevinde kalmasıyla birlikte Halil Serdar Cevheroğlu, Isparta Eğirdir kaymakam vekilliğine geçici olarak görevlendirilmişti. Bu süreçte, Halil Serdar Cevheroğlu Isparta 'da idare mahkemesine atama kararnamesinin uygulanması yönünde dava açtı. Geçtiğimiz günlerde Isparta'da İdare Mahkemesi itiraz lehine karar verdi ve Halil Serdar Cevheroğlu Urla'daki görevine başladı. 

Konuyla ilgili devam eden mahkemelerin olduğunu ve hukukun kararlarına saygı duyduğunu söyleyen Kaymakam Cevheroğlu, "Şu anki durumu değiştirecek yeni bir karar bize tebliğ edilirse bunu yerine getirmek bizim görevimiz. Üçlü kararnameyle belirlenen atamaların uygulanması yönünde hukukun verdiği kararı yerine getiriyoruz. Nihai karar ne olursa olsun onu da yerine getirmek bizi memnun eder. Süresi önemli değil, Urla 'da kaldığım müddetçe görevimi yürüteceğim" diye konuştu. 

Başkasının mağduriyetine rağmen bir yaşam kurmaktan yana olmadığını belirten Halil Serdar Cevheroğlu şöyle devam etti: "İlk defa Türkiye'nin batısında görev alıyorum. Urla'yı daha önceden tanıyor değilim. Özel olarak Urla'ya gelmek gibi bir isteğim yoktu. Kararname yayınlandıktan sonra ailecek Urla için hazırlandık, Urla'ya konsantre olduk. Eşimin tayini Urla'ya yapıldı ve göreve başladı. Atamayla görevlendirildiğim yerde göreve başlayamamak bizim için sürpriz oldu. Dört aydır 2.5 yaşındaki çocuğum annesinden uzakta. Yerimizi bir an önce bilmek, hem ailevi açıdan hem de yürüttüğümüz resmi görevin ciddiyeti gereği son derece önemli."
Cevheroğlu, kapısının herkese açık olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kararname çıktığı günden bu yana yoğun bir şekilde Urla'yı takip ediyorum, Urla'yı tanımaya çalışıyorum. Şu ana kadar edindiğim bilgilerden Urla'da turizm ve organik tarımın ağırlık kazanması gerektiği izlenimini edindim. Çevreyi tanımadan eksikleri tespit etmek olanaksız. En kısa zamanda çevreyi tanıyıp, beklediğimiz rutin görev süremiz boyunca Urla'da kalacağımız varsayımıyla görevimizi yapacağız. Tüm Urlalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kapımız herkese açık. Devlet, millete hizmet için vardır. Nerede olursa olsun bu hizmete aracılık etmek bana hep keyif verdi. Görevimi severek yapıyorum. Sevgi, saygı ve verimlilik çerçevesinde hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşacağımız inancıyla yeni görevime başlıyorum".

1971 Yozgat doğumlu Halil Serdar Cevheroğlu, İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle Kütahya, Adıyaman ve Bursa'da tamamladı. 1991 yılında AÜ Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında Bursa Kaymakam Adaylığı unvanı ile memuriyete başladı. Sırası ile Edirne-Süloğlu, Adıyaman Tut İlçesi, Kastamonu Devrekani, Trabzon-Yomra İlçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. Cevheroğlu ayrıca, İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık, İstihbarat Bilgi Toplama Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ekim 2003'te Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığı görevinde bulunan Cevheroğlu, Eylül 2007'de Urla Kaymakamlığı görevine atandı. Cevheroğlu, 4 aydır geçici görevlendirmeyle Isparta Eğirdir Kaymakam vekilliği görevini yürütüyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 15:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
.deyyap BİNİCİ IP: 78.173.140.xxx Tarih : 27.07.2008 00:33:56

sn.değerli eski dostum halil serdar cevheroğlu nasılsınız iyimisiniz iyi olmanızı cenabi allahtan niyaz ediyorum.ilk kaymakam adayı iken bursada tanışmıştık. sn.kaymakamım goruşemiyorsak aramızdaki-fark mevki makammı.halbuki bir kaç defa babanızı ziyaret ettim size selam gonderdim .sizi.internetten araştırdım ve buldum .yaşamanızdan en yuksek mevkilerde gormek dileğiyle saygılarımla