18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yollara çeki düzen

Urla İlçesi’nde Nebioğlu Kavşağı ile Çeşmealtı arasında bulunan Harbiye Caddesi’nin genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla başladı. Yolun dar ve virajlı olması nedeniyle genişletme çalışmaları, Urla Belediyesi tarafından nazım imar planları çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Yol çalışmalarını inceleyen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, zeytin ağaçlarının hiçbirinin telef edilmeyeceğini ve sökülen ağaçların Urla’nın belirli yerlerine dikileceğini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu, "Urla, Yeşil Urla adıyla anılmaktadır. Bu isme hiçbir şekilde leke sürülmesine izin vermeyiz. Belediye başkanlığı görevinde bulunduğum süre içinde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdik ve bugüne kadar 50 bin ağaç dikerek ilçemizin her tarafını yeşillendirdik. Buradan sökülen ağaçlar belirlediğimiz yerlere tekrar dikilecek ve bakımları yapılacaktır" diye konuştu.

Yol çalışmaları içinde kalan ve sökülen ağaçlardan özel mülkiyete ait olanlar şahısların gösterdiği yerlere, belediyeye ait olan ağaçlar da Urla’nın muhtelif yerlerine dikilmeye başladı. Belediyeye ait zeytin ağaçlarının öncelikle Limantepe Kazı Evi bahçesi ile Klazomenai zeytinyağı işliği alanına dikilmesi planlandı.

urla
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 11:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?