22
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yüzüne kezap atılan kadın öldü

İZMİR'in Urla İlçesi'nde bir hafta önce cami tuvaletinde yüzüne atılan kezzapla ağır yaralanan 70 yaşındaki Gülten Fil önceki gün yaşamını yitirdi. 2 milyon YTL'lik gayrimenkulü ve çeşitli bankalarda 1.5 milyon YTL nakit parası bulunan Gülten Fil'in kiracısı olan Mesut Gökçe'yi evlat edinmek için mahkemeye başvurduktan sonra yeğenleri tarafından tehdit edildiği iddia edildi.

Geçen hafta pazar gecesi evlatlık edinmek için mahkemeye başvurduğu kiracısı Mesut Gökçe'yle gezmeye çıkan Gülten Fil, saat 01.00 sıralarında tuvalet ihtiyacı için Urla Çarşı Cami tuvaletine girdi. Yaşlı kadın tuvalete girdikten kısa süre sonra acı içinde bağırarak dışarıya çıktı.

Yan kabinde bulunan Mesut Gökçe, yüzüne kimyasal bir madde atılan Gülten Fil'i hemen Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Gülten Fil, bir hafta süren yaşam savaşını kaybetti ve cumartesi akşamı hayatını kaybetti.

YEĞENLERİNİ SUÇLADI

Olayı soruşturan polis ekipleri, kimyasal maddenin yüzüne gelmesinden dolayı konuşamayan yaşlı kadının, el yazısıyla isimlerini yazarak suçladığı yeğeni Feylan Akkaya ve eşi Ertur Akkaya'yı gözaltına aldı. Polis, kadının olay sırasında yanında olduğunu belirlediği Mesut Gökçe'yi de gözaltına aldı. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan Akaya çifti, savcıya verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. Mahkemede verdiği ifadesinde Gülten Fil'i kendisinin tuvalete götürdüğünü, yaşlı kadının içeriye girmesinin ardından kendisinin de yandaki kabine geçtiğini, bu sırada Fil'in çığlıkla dışarıya çıktığını olayda suçunun bulunmadığını söyleyen Mesut Gökçe de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KİMYASAL MADDE KEZZAP ÇIKTI

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Gülten Fil'in yüzüne ve bacaklarına atılan kimyasal maddenin kezzap olduğu ortaya çıktı. Gülten Fil'in yüzüne atılan kezzabın bir miktarını yuttuğu, bunun yarattığı enfeksiyondan da hayatını kaybettiği belirlendi.

Gülten Fil'in cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Fil, kezzaplı saldırıya uğradığı Çarşı Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından İlçe mezarlığında toprağa verildi.

EVLATLIK DAVASI AÇILMIŞ

Eşini 15 yıl önce kaybedince yalnız yaşamaya başlayan Gülten Fil'in, yaklaşık 5 yıldır dükkan kiracısı olan pideci 35 yaşındaki Mesut Gökçe ile samimiyet geliştirdiği öğrenildi. Hiç çocuğu olmadığı için varisi durumundaki 7 yeğeniyle de ilişkileri iyi olmayan Gülten Fil'in, kiracısı Mesut Gökçe'nin eşinden anlaşmalı olarak boşanmasının ardından evlatlık edinmek üzere Urla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtığı belirlendi. Davanın görülmesi sırasında Gülten Fil'in sık sık avukatı Halil Karagöz'ün yanına giderek “Yeğenlerim beni tehdit ediyor” dediği de ortaya çıktı.

Tehdit iddialarını doğrulayan Avukat Halil Karagöz, “Dava açtıktan sonra karşısına böyle bir sorun çıktı. Hatta savcılığa suç duyurusunda bile bulunacaktı ama olayların büyümemesi için buna izin vermedik. Geçen hafta da Mesut Gökçe geldi ve tehditlerin fazlalaştığını, evlatlık işlemlerinin hızlandırımasını istedi” dedi.

GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Yakınlarının ifadesine göre Gülten Fil'in çeşitli bankalarda 1.5 milyon YTL nakit parası, Urla'da 12 dükkan, 2 katlı ev, Yeşilyurt semtinde 2 daire, Bademler ve Çeşmealtı'nda ise arazileri bulunuyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 14:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?