27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Altıntaş çöplükten kurtuluyor

Katı atıkların bertarafı ve geri dönüşümü sağlayacak proje için İspanyol, İngiliz ve Hollandalı 3 yabancı firma temsilcileri Kütahya’nın Altıntaş İlçesi’nde incelemelerde bulundu.

Kütahya ve ilçelerini kapsayan katı atıkları bertarafı ve geri dönüşümünü sağlayacak ve Altıntaş ilçesinin kurucu üyesi olduğu katı atıkların bertarafı ile ilgili birlik tesis için çalşımalara başladı. Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, şehir merkezlerinde bulunan çöplerin bir yerde toplanarak ayrıştırılacağı tesis için İspanyol, İngiliz ve Hollandalı 3 yabancı firma ile 2 yerli firma temsilcilerinin Altıntaş’a gelerek incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Altıntaş İlçesi’nde daha önceki yıllarda kullanılan çöp atım sahaları gezildiğini ifade eden Başkan Karabulut, “İlçemize gelen heyet sahaları inceledikten sonra eski çöp alanlarının ıslahı ve dönüşüm tesisinin yapımı konusunda ve sürecin yol haritası konusunda değerlendirmeler yaparak çalışmaların havaların ısınmasından sonra başlanacağı konusunda görüş birliğine varıldı. İlçemiz için önemli projelerden birisi olan Katı Atık Dönüşüm Projesinin bir yıl içerisinde tamamlanarak faaliyete geçeceği bir yıl sonra ilçemizin hiçbir yerinde katı atıkların çirkin görünümüne rastlanılmayacaktır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 23:59:07
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 00:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?