28
Mayıs
2024
Salı
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Altıntaş'ta Okul Öncesi Eğitim Şenliği

Altıntaş’ta okul öncesi eğitimin niteliğinin arttırılarak yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri yapıldı. 26 Mayıs 2006 tarihinde Kaymakamlık Binası önünde düzenlenen programda, minik öğrenciler gösterileriyle nefes kesti.Merkez İstiklal İ.Ö.O ve Mustafa Kemal İ.Ö.O öğrencilerinin katıldığı gösteriye , öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. 

Şenlik ve gerçekleşen program hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BİLGİLİ Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde çok önemli yer kapsadığını dile getirdi. Bilgili, "Ülkelerin gelişmişliği ve bizim ülkelerimizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesinde en önemli etken eğitimdir. Eğitim sisteminin zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 70'inin tamamlandığı 0-6 yaşları kapsayan güçlü ve yaygın bir okul öncesi eğitimle başlaması ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılıdır" dedi. 

Okul öncesi eğitimin niteliğinin arttırılarak yaygınlaşmasına çalışacaklarını ifade eden Bilgili, "Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak daha çok anaokulu, daha çok kitap, daha çok oyuncak daha nitelikli ve güncel eğitim araçları ile donatılacak derslikleri çoğaltmak gayreti içindeyiz" dedi
Mahmut Can-Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 15:56:28
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 10:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?