19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Levhalar hedef tahtası gibi

Kütahya'da, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Karayolları ve Köy Hizmetleri Müdürlükleri tarafından, karayolları ve köy yollarına konulan tanıtıcı ve sürücüleri uyarıcı tabelalar, kendini bilmezler tarafından adeta hedef tahtası olarak kullanıyor. Kütahya merkeze bağlı İkizhüyük, Alayuunt, Büyüksaka, Belkavak, Kumluyurt ve Akoluk köyleri istikametindeki tabelalar, avcılar tarafından tüfeklerle delik deşik edildi.


Kütahya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, avcıların tabelalara ateş ederek milli servete zarar verdiğini belirterek, "Verdiğimiz vergilerimizle yapılan devlet malları, bazı kişiler tarafından tahrip edilmektedir. Bunların tahrip edilmesi, ülkemiz için ekonomik kayıptır. Bu levhalar vatandaşlarımızı uyarmak ve hataya düşmelerini engellemek için bilgi amacıyla dikilmiştir. Bunu yapan kişilerin bu gibi konulara daha hassas yaklaşım göstermelerini istiyoruz. Ayrıca bu levhaları tahrip eden kişilerin ellerine bu davranışları ile ne geçtiğini düşünmelerini istiyoruz ve kınıyoruz" dediler.
Devlet malını korumanın, herkesin vatandaşlık görevi olduğunu kaydeden yetkililer, "Lütfen, bütün devlet mallarına sahip çıkalım, tahrip etmeyelim ve tahrip etmek isteyenlere engel olalım. Bu kurşun ikaz levhalarına değil, av turizmini baltalamak için sıkılmıştır. Bu levhalar kurşunlanarak ilimizin turizm potansiyeli kurşunlanmıştır.Koruma ve kontrollerde, bu saha içerisinde yakalandıkları takdirde avlanmak için bütün belgeleri tam olsa da haklarında yasal işlem yapılmaktadır" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?