19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

MYO'da mezuniyet sevinci

ALTINTAŞ MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulu’ndan, bu yıl 300 öğrenci mezun oldu.

Rektör Prof.Dr. Güner Önce, öğrencilerin mezun oldukları için çok heyecanlı, çok mutlu olduklarını ve hayata atıldıklarını belirterek mezun öğrencilerin mutluluk ve heyecanlarını paylaştığını ifade etti.

Rektör Önce, mezun olan öğrencilerin kendi mesleki alanlarında çalışırlarken güzel mesleki deneyimler yaşamaları, deneyimleriyle çok büyük başarılar elde etmelerini, mutluluk ve refah içinde sosyal yaşamları olmaları temennisinde bulundu.

Rektör Önce ailelerin çocuklarını gönderirken bazı endişeler taşıdıklarına ancak endişelerin zaman içinde ortadan kalktığına değinerek, öğrencilerin Altıntaş ve Kütahya’da mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

Aileleri katlandıkları fedakarlıklardan dolayı kutlayan Rektör Önce, konuşmasını şöyle sürdürdü: ” Çocuklarınızı alıp gideceksiniz, hiç endişe etmeyiniz, onlar burada iyi bir formasyon aldılar. Güzel bilgilerle her biri kendi alanında kendi alanında olmazsa yakın alanlarda başarılı bir şekilde çalışacaklarına eminim. Yine bu gençler Cumhuriyetimizin temel değerlerine inanmış ve ona destek veren Aynı zamanda Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine erişme konusunda toplumumuzun birer ferdi olarak üstlerine düşeni yapacaklardır ve ülkemizi bundan sonra da hep birlikte en ileri noktalara götürme sorumluluğuna ve çalışmalarına birlikte sahip olacağız diye düşünüyorum. Değerli gençler, Altıntaş’ı ve Kütahya’yı unutmayın. Meslek Yüksekokulunu unutmayın. Siz bugün itibariyle Türkiye’nin 6. büyük üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Bununla gurur duymalısınız. Sizlere tavsiyem, belirli aralıklarla Altıntaş’a, Yüksekokulumuza, Kütahya’ya ve üniversitemize gelmeniz, hatta arkadaşlarınızla şimdiden randevulaşmanız, beş yılda olabilir, on yılda buraları tekrar ziyaret ediniz. Bizleri unutmayın, çünkü bizler sizleri unutmayacağız. Hepinize yolunuz açık olsun diyorum. Büyük başarılar ve mutluluklar dilerim.”

Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak hüzün ve sevinci bir arada yaşadığını belirterek, “Hüzün ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Sizlerden ayrılıyoruz hüzünlüyüz, sizleri bağrımıza bastık, ilçemiz sizlerle güzelleşti. Sosyal ve kültürel olarak Altıntaş sizden çok şey kazandı. Elbette bizim de çok eksiğimiz oldu. Size belki istediğiniz her imkânı veremdik, bunun burukluğu içerisindeyiz” dedi.

Yüzüak, mezun olan öğrencilerden sonra gelecek olan öğrencilerin daha farklı bir yüksekokul şansına sahip olacaklarını ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi’nin Prof.Dr. Güner Önce sayesinde Türkiye’nin en güzide üniversitelerinden biri haline geldiğini kaydeden Yüzüak, Rektör Önce’den ve Üniversiteden gurur duyduklarını söyledi.

Altıntaş Meslek Yüksekokulu bölümleri hakkında bilgiler veren Altıntaş MYO Müdürü Doç.Dr. Muhammet Dönmez, 7 programda 650 öğrenci ile başladıkları öğretim yılı sonunda yaklaşık 300 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Dönmez, Altıntaş Meslek Yüksekokulunda bilim ve teknolojiyi toplumsal faydaya dönüştürme düşüncesi ile hareket edilerek eğitim ve öğretim yapıldığını vurguladığı konuşmasına şunları söyledi: “Üniversite eğitiminiz sürecinde edindiğiniz temel bilgi ve becerilerle, eğitim alanınızdaki derinlik ve genişlik kazanımınızla, yazılı ve sözlü ifade yeteneğinizle, bilgisayar ve ileri teknolojilere yatkınlığınızla, bireysel ve grup halinde çalışma özelliklerinizle, yaşam boyu öğrenme alışkanlığınızla, insanlara güven, sevgi, umut, ve mutluluk verecek yolda yürümeyi gerçek aydınlar olarak sizlerin öğreteceğine inancımız ve güvenimiz sonsuzdur.”

 

“SİZLERİ UĞURLUYORUZ AMA ASLA VEDALAŞMIYORUZ”

Doç.Dr. Dönmez konuşmasında ailelere de seslenerek, “Bizler yetiştirdiğimiz gençlerle gurur duyduk, sizler de çocuklarınızla gurur duyunuz. Çocuklarınız burada mesleki bilgiyi öğrenerek, bilimi tanıyarak yetiştiler. Mesleki yönden kendilerine olan özgüvenlerini kazandılar. Büyük umutlar ve fedakârlıklarla eğitimlerini tamamlamak üzere bize gönderdiğiniz biricik evlatlarınızı özenle eğitilmiş, sağlam ve temiz karakterli seçkin kişiler olarak uğurluyoruz. Sizlerin ve devletimizin öğrenimleri süresince kendilerine yaptığı yatırımları geri ödeyeceklerinden hiç kuşkunuz olmasın. Onlarla öğünebilir ve onlara güvenebilirsiniz. Çünkü ülkemizin geleceği onların eseri olacaktır. Sizleri uğurluyoruz ama asla vedalaşmıyoruz. Çünkü Altıntaş MYO sizlerle büyümeğe ve gelişmeğe devam edecektir. Yolunuz açık, başarınız ve mutluluğunuz sonsuz olsun.”

 

“GÖZYAŞLARI İLE GELDİĞİMİZ BU İLÇEYE YİNE GÖZYAŞLARI İLE VEDA EDİYORUZ”

Öğrenciler adına konuşan Gıda Teknolojisi II. Öğretim öğrencisi Hilal Arslan, “Bugün burada öğrencilik hayatımıza veda etmek için toplandık. İki sene önce buraya ailelerimizi bırakıp geldik şimdi buradaki ailemizi bırakıp yaşadığımız şehre dönüyoruz. Gözyaşları ile geldiğimiz bu ilçeye yine gözyaşları ile veda ediyoruz” şeklindeki konuşması öğrencileri ve töreni izleyenleri duygulandırdı.

Başlangıçta ailelerinden ayrılmalarının zorluğuna değinen Arslan şunları söyledi: “Ailelerimizden ayrı ve farklı bir şehirde farklı insanlarla yaşamak başlangıçta hepimiz için zor oldu. Çünkü iki sene bize uzun bir zaman gibi geliyordu. Şimdi ise çoğumuz iki senenin nasıl geçtiğinin farkında bile değiliz. Burada sevinçli ve üzüntülü günlerimizi birlikte yaşadık. Bu kısacık zamana sığdırdığımız birçok şeyi unutmak eminim çok zor olacak. Paylaştıklarımız bize çok şey kazandırdı.”

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Kaymakam Mehmet Balıkçılar, Belediye Başkamı Sıtkı Yüzüak, Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Muhammet Dönmez ve bölüm başkanı öğretim elemanları tarafından verildi.

Öğrencilerin kep atmasıyla sona eren törende konuklara mezuniyet pilavı ikram edildi.

ALTINTAŞ MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ
ALTINTAŞ MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 11:52:02
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 16:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?