19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenler Günü Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlama töreninde, emekli öğretmen Abdullah Güngör konuşma yaptı.

" Dünyada eğitimin önemini kavrayan yöneticiler öğretmenine gereken değeri vererek uluslarını dünya devletleri arasında zirveye taşımışlardır.

    En önemli meslek öğretmenliktir.Neden? Çünkü çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz.Çünkü çocuklarımız, bizim ve ülkemizingeleceğidir.

    Demekki öğretmenlik , geleceğin imarı ,kurulmasıve geleceğin oluşturulmasıdır.Ayrıca çocuklarımızın terbiyesi onların elindedir.

    Bir toplumun en önemli değeri zekadır.Eğitim işi zeka işdir.Bu noktada enönemli meslek öğretmenliktir.Öyleyse kimler öğretmen oloacak sorusuna verilecek en mantıklı cevap , kuşkusuz zekiler olacaktır. Öğretmenlik zeka işi ise , o zaman en zekiler öğretmen olmasıgerekir.Peki ülkemizdeböylemi oluyor . Elbette hayır.Üniversite sınavında olsun,liselere giriş sınavında olsun biz en zekileri başka mesleklere yönlendiriyoruz.

    Eğitimin asıl unsuru , ülkemizde 550 bin kişilik bir sayı ile muazzam bir güç olan öğretmenlerdir.Ve bu öğretmenlerin alımgüçleri bir türlü karşılanamamıştır.

    Hükümetler , ideolejileri ne olursa olsun bu muazzam topluluğun ihtiyaçlarına rakamlarla verememenin aczi karşısında sessiz kalarak öğretmenliği ve öğretmenleri beyliksözlerle yüceltmeye kalkıyorlar.Bununda nekadar para etiğini hepimiz görüyoruz.

     Yurdumuzda bir çok şeyd değişti .Değişmeyen tek şey ise öğretmnin kaderi ve öğretmenin maaşı oldu.

    Öğretmene ve öğretmenlik üzerine yanlış yapılmamalı,ama yapılıyor.Hem de çok büyük yanlış.Başarılı ve başarısız öğretmen ayrımı.Hangi ölçüye göre  Öğretmenlerimizi sıralıyoruz.LGS ve ÖSS'ye göre . Öğrencileri yüksek puan alan öğretmen başarılı , düşük puan alan başarısız.Peki eğitim bunun neresinde?

    Ahlaklılık ,erdemlilik ,dürüstlük ahde vefa , saygı , sevgi...vb.Bunları kim verecek?

    Hocam sen bunlara karışma ,sen LGS VE ÖSS'ye karış.Erdeme vefaya,vatanın ,milletin geleceğine karışma ,zaten karışmak suç oluyor.

    Öğretmenin başarısını ve asli görevini LGS ve ÖSS'ye öre ölçenler çok bayram beklerler daha.... "dedi.

Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:09:38
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 11:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?