20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Organize Sanayi Bölgesi iptal!

AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, Altıntaş yakınlarına yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesinin iptal edildiğini bildirdi.

Karabulut, “OSB’nin iptal edilmesiyle Altıntaş tarihinin en büyük kayıplarından birini daha yaşadı” dedi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve ilçeye sadece 27 km mesafede bulunan Altıntaş Organize Sanayi Bölgesinin iptal edildiği bildirildi. Altıntaş OSB’nin iptal edilişiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Altıntaş ilçe başkanı Ferit Karabulut, bunun ilçe için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Karabulut şunları söyledi; “Malumunuz organize sanayileri kurmak, şekillendirmek, büyütmek belediyelerin işidir. 2004 yılında Altıntaş belediyesi mücavir alanlarını Sevdiğin ve Pusan köyleri sınırlarına kadar genişletmiştik. 2005 yılında da organize sanayi çalışmalarına başladık. 3 milyon 500 bin metre kare, altıncı sınıf toprak özelliğine sahip, sızdırmaz özelliği olan, bir ucundan diğer ucuna 0,9 eğimli, kod seviyesi arazi seviyesine göre 5 metre yükseklikte bulunan yani Ege bölgesinin Organize Sanayi olarak en güzel yerini Bakanlığa teklif ederek onaylatmıştık. Ve bu alanı Başbakanlık Yatırım Ajansına da kabul ettirip, büyük yatırımcıların inceleme ve değerlendirme sırasına koydurmuştuk. Kısmi olarak Toy Kuşları alanına girdiği için ve maden arama sahasına girdiği için sınırları öteletmiştik. 23 kurumdan organize sanayi olması noktasında olumlu görüş aldık. Netice itibari ile 2 yıl defalarca Ankara’ya gidip gelme emeklerinden sonra hava limanı gibi Organize Sanayini de başarmıştık. Netice itibari ile son 3 yıl ilgisizlik ve alakasızlıktan dolayı organize sanayi iptal edildi. Altıntaş tarihinin en büyük kaybı yaşandı. Kim ne derse desin siyaset yapmıyorum, ama içim yanıyor. Seçimi kaybettiğimde, elbette çok üzüldüm ama bu olay beni daha çok üzdü. Bu duygularımı anlatmak mümkün değil. Evet, biz iktidarız, organize sanayiyi kurtarmak için müdahale ettik ama iş işten geçmiş. Dün Ankara’da idim, organize sanayi ile ilgili genel müdürlüğe Belediye tarafından son üç yılda bir satır dahi yazı yazılmamış. Bir kere ziyaret yapılmamış. İlgisizlik ve alakasızlıktan dolayı yatırımcı olmadığı gerekçesi ile iptal edilmiş. Peki, 15 senedir hiç daha yatırımcı bulamayan Simav Organize Sanayi niçin iptal edilmiyor. Çünkü sahip çıkıyorlar. Neyse suçlunun kabahatlisi bulunmaz. Biliyorum yine diyecekler iktidar yaptı etti. Bir sürü senaryoya sığınacaklar. Birilerini suçlamak için söylemiyorum, belki birileri tarihten ders alır, uyanışımıza vesile olur diye söylüyorum” dedi.

AK Parti ilçe başkanı Karabulut ilçenin son üç yıl içerisinde, Altıntaş Organize Sanayi Bölgesini, Tavşanlı’da ki 600 bin dekarlık maden sahasını, 53 adet tescilli tarihi taştan oluşmuş açık hava müzesini, Osmanlı hamamını ve odun ekmek fırınını kaybettiğini de savundu. İlimiz Altıntaş ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla ilçe sınırları dahilinde 27 km. uzaklıkta bulunan % 6 sı şahıslara ait % 94 ü altıncı sınıf mera olan 3.510.000 m² alan üzerinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla gerekli fizibilite çalışmaları Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünce yapılarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunulmuş, bölge ile ilgili olarak birinci yer seçimi aşaması geçilmiş, yer ile ilgili olarak yatırımcı temini halinde çalışmalar süratle devam ettirileceği daha önce bildirilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 16:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?