30
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINTAŞ - KÜTAHYA

Sıfır faizli kredi için geri sayım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Hükümetimiz imalatçılara, sanatkarlara ve esnafa yönelik olarak 'sıfır faizli' ve '18 ay vadeli' kredi kullandıracak. Uygulama 20 Ağustos'ta başlıyor. Miktar her iş yeri için 25 bin YTL" dedi.


İHA muhabirine, hükümetin küçük esnaf ve sanatkarı hiçbir zaman göz ardı etmediğini söyleyen Kinay, "Türkiye'de yaşanan yapısal dönüşümler nedeniyle küçük esnafımızda ve küçük ölçekli işletmelerde yaşanan uyum problemlerini ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

"KREDİNİN VADESİ 18 AY"
Esnafın dertlerini dinlemek, talep ve önerilerini almak için ziyaretler yaptıklarını ifade eden Kinay, "Yaptığımız bu esnaf ziyaretleri sırasında tespit ettiğimiz beklentileri hemen Ankara'ya, hükümetimize intikal ettiriyoruz. Bu çerçevedeki ihtiyaçları dikkate alan hükümetimiz şimdi esnafımıza, imalatçı ve sanatkarlarımıza yönelik yeni bir kaynak paketini devreye sokuyor. Esnafımıza, imalatçı ve sanatkarlarımıza 18 ay vadeli ve sıfır faizli kredi kullandıracağız. Kullandırılacak krediye 18 ay süresince hiç faiz işletilmeyecek. Kredinin miktarı her bir işyeri için 25 bin YTL olacak. Bu sayede işletmelere rahat bir nefes daha aldırmayı hedefledik. Uygulama 20 Ağustos'tan itibaren başlayacak, gereken bilgilendirmeler ilgili kurumlar tarafından yapılacaktır" şeklinde konuştu.

"HALKIN VE ESNAFIN YANINDAYIZ"
AK Parti hükümetinin, esnafın ekonomik sistem içinde tutunma çabasını, bugüne kadar hiçbir hükümetin gündemine bile alamadığı, 'sıfır faiz, uygun vade, uygun rakam' uygulamasıyla desteklediğini anlatan Milletvekili Kinay, bundan sonra da halkın ve esnafın beklentilerini Ankara'ya yansıtacaklarını ve rahatlatıcı yeni adımlar atılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?