18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAVDARHİSAR - KÜTAHYA

Anemon Otel açıldı

ANEMON ÇAVDARHİSAR OTEL AÇILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya ziyaretinde uydu kanalıyla açılışı yapılan Anemon Çavdarhisar Otel, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve üyeleri tarafından da açılışı yapıldı.

Açılış öncesinde yapılan toplantıda seyahat acentalarının turizm sektörünün çok önemli bir kolunu temsil ettiğini ve ilk turistleri Ülkemize taşıyan sektörün temsilcileri olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, “Ülke Turizmini de sizler temsil ediyorsunuz, sizlerin yaptığı hizmet için teşekkür ediyorum. Turizmde bugüne gelmemize özel sektörün ve bu işi bilen bu işe lokomotif olan çok değerli Başaran Ulusoy ve onlarla beraber çalışanların emeği çok büyüktür. Sadece Devletin teşvikleri yatırımları değil ama özel sektörümüzün gayretleri bu başarıyı getirdi. Bu nedenle emeği geçenleri kutluyor ve onlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kütahya turizm açısından koltukta kalmış bir şehir olması, ana güzergahlarda olamaması nedeniyle Turizmden hak ettiğini alamayan, ama gerçekten hem tarih, hem termal açıdan çok büyük potansiyele sahip bir şehir olduğunu belirten Vali Kocatepe, “İnşallah sizler sayesinde şehrimizde bu sektörden hak ettiği payı alacaktır diye düşünüyorum. Bu otelin Çavdarhisar’a yapılması bence gerçekten çok önemli bir aşama. Kütahya için bir dönüm noktası diye düşünüyorum ve bugüne kadarda bu otelin biran önce faaliyet geçmesini gönülden arzu ediyordum. Bu güne nasip oldu. Gerçekten hayallerimizin ötesinde güzel bir otel oldu. O bakımdan ben kendilerine ve bundan sonraki işletmeciliği üstlenen Anemon grubuna teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kütahya’da turizm sektörü açısından ve genel çalışmalardan bahseden Vali Kocatepe, “Bizim her konuda diğer vatandaşlarımızın olduğu gibi sizlerinde hizmetinizde olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum. Gördüğünüz gibi Devletin bütün gücü ve imkanlarıyla bu konuda sektörün daha da büyümesi, şehrimizin tanıtılmasının sağlanması veya turiste hizmet verecek kurumların gereken alt yapı eksiklerinin giderilmesi konusunda her türlü hizmeti vermeye hazır olduğumuzu ve devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bunların sözde kalmadığını ispat etmek içinde bir iki örnek vermek istiyorum. Bunlardan bir tanesi Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri olarak İl Özel İdarelerinin ortak olduğu Frigya Kültürel Birliği oluşturduk ve bir süredir bunun üzerinde çalışıyoruz. Birlik olarak öncelikle Frigya vadisinin birbiri ile olan entegrasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Yol güzergahları, konaklama yerleri gibi çalışmaları yapıyoruz. Biliyorsunuz ki Kütahya Havaalanı ihale edildi. Onunda en kısa zamanda inşaatı başlayacak ve doğrudan yurt dışına açık olacak bir havalimanı olacak. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayacak olan Uluslararası Havalimanının iki yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Çevre illerle olan bağlantı yollarımız bölünmüş olarak tamamlandı sadece Balıkesir ile olan bağlantımızda 40 kilometrelik bir eksiğimiz var. Orada da Balıkesir-Dursunbey arasındaki 20 kkilometrelik bölüm busene geriye kalan 20 kilometrelik bölüm ise önümüzdeki sene tamamlanmış olacak. Dolayısıyla Trakya tarafından gelen hemşehrimiz yada turistlerimiz İstanbul trafiğindeki sıkıntıyı görmeden Çanakkale-Balıkesir üzerinden bu yolu kullanarak Antalya bölgesine ulaşabilecekler. Kütahya’da Otelcilik Turizm Meslek Lisesi yoktu, 2007 yılında açtık ve 2011 yılında onlarda ilk mezunlarını veriyorlar. Sektöre taze kan olarak ve Kütahya’mıza hizmet eden Turizm sektöründe ara eleman olarak yetişecekler."

ANEMON ÇAVDARHİSAR OTEL AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 19:52:00
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 09:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?