26
Mayıs
2024
Pazar
DOMANİÇ - KÜTAHYA

İlk ziyaret Hayme Ana’ya

Moral Eğitim ve Danışmanlık Derneği (MODEM) tarafından düzenlenen Kuruluştan Kurtuluşa Tarih Yolu turuna ilk ziyaretini Kütahya’nın Domaniç İlçesi Çarşamba Köyü’nde bulunan Hayme Ana’yı ziyaret ederek başladı.

Moral Eğitim ve Danışmanlık Derneği (MODEM) tarafından düzenlenen Kuruluştan Kurtuluşa Tarih Yolu turuna katılan 250 kişilik ilk ziyaretçi kafilesi Osmanlının kurucusu Osman Gazinin doğduğu toprakları ziyaret etti.

Çarşamba Köyü’nde bulunan Hayme Ana Türbesini ziyaret eden ve ruhuna dualar okuyan kafileye Çarşamba Köyü kadınları tarafından hazırlanan gözleme ve ayran ikram edildi. Ziyaretçilere Hayme Ana hakkında tarihi bilgiyi Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu verdi.

Keçe Çadırlarla Domaniç Yaylasına yerleşen Kayı Boyunun nasıl bir İmparatorluğa geçtiğini, imparatorluk temellerinin Domaniç Yaylası'nda nasıl atıldığını anlatan Bahadıroğlu, Fatih Kutlamaları’nın aslında Domaniç’ten başlatılması gerektiğini, çünkü İmparatorluğun temellerinin bu topraklarda atıldığını ve Osmanlının Kurucusu Osman Gazi’nin bu topraklarda doğup büyüdüğünü belirtti.

Beş otobüsle gelen kafile daha sonra Domaniç’e geçti. Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Yardımcı, Bahadıroğlu’na bir plaket verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 19:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?