25
Mayıs
2024
Cumartesi
DOMANİÇ - KÜTAHYA

Karaköy'de Yörük Türkmen Kurultayı

DOMANİÇ KARAKÖY'DE YÖRÜK TÜRKMEN KURULTAYI

Domaniç’e bağlı Karaköy köyünde faaliyet gösteren Domaniç Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği ve Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Yörük Türkmen Kurultay’ı yapıldı.

Domaniç Şehit Saru Batu Savcı Bey Derneği ve Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve Karaköy’de dernek merkezinde gerçekleşen Yörük Türkmen Kurultayı’na Bursa, İnegöl, Bilecik, Bozüyük, Uşak ve Kütahya’daki Yörük Türkmen konfedeasyon, federasyon ve dernekleri katıldı. Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunucu aynı zamanda TV program yapımcısı ve şair İsa Kahraman Hayme Ana, Ertuğrul Gazi, Şehit Savcı Bey ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşu hakkında bilgiler verdi. Karaköy Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Fidan açılış konuşması yaptı.

Kurultay’da Türkiye’nin çeşitli yerleşim birimlerinde düzenlenecek Yörük Türkmen şölenlerinde, özellikle de Hayme Ana’yı Şehit Savcı Bey’i ve Söğüt Ertuğrul Gazi’yi anma törenlerinde yapılacak faaliyetler ve belirlenen stratejiler üzerinde bir karara varıldı.

Kütahya Yörük Türkmenleri Derneği bağlama ekibi kurultaya katılanlara türkü ziyafeti sundu. Misafirlere Domaniç’in yöresel yemeklerinden tarhana çorbası, dikme tirit ve saraylı tatlısı ikram edildi.

DOMANİÇ KARAKÖY'DE YÖRÜK TÜRKMEN KURULTAYI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 10:57:00
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 11:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?