19
Mayıs
2024
Pazar
DOMANİÇ - KÜTAHYA

Kütahya: Domaniç'te tarihe saygısızlık

Kütahya’nın Domaniç İlçesi’ne bağlı Domurköy’de Atlar Yaylası mevkiinde bulunan tarihi "Mızık Çamı"na kendini bilmez kişi ya da kişilerce zarar verilmesi vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Anıt ağaç olan Mızık Çamı’ndaki dalların üzerine aşıklar tarafından kalp figürleri çizilip, üzerine isim yazıldığını gören vatandaşlar çileden çıkıyor. Domaniç’te televizyon tamirciliği işiyle uğraşan Mehmet Ali Yalçınsoy, "Osmanlı’nın doğuşuna şahitlik eden ve yaşı bin yılı geçmiş olan Mızık Çamı’nın gençler tarafından tahrip edilmesi bizi çok üzüyor. Bu ağacın dallarına yazı yazan insanları lanetliyoruz. Bu bir utançtır. Gençler, bir birlerine olan aşklarını farklı yollarla dile getirsin. Bunu yapmak için illa bir ağaç dalı veya duvarı kat letmesinler. Hele Osmanlı’nın beşiği olan böyle bir ağaca zarar vermesinler" dedi.


Hayme Ana’nın, Ertuğrul Gazi’yi bebekken Mızık Çamı’nın dallarına kurduğu salıncakta büyüttüğü rivayet ediliyor. Yöre halkının gayretiyle çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılan Mızık Çamı, Domaniç halkının teşebbüsüylü anıt ağaç olarak tescil edildi.

iha-kütahya
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 12:37:07
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 11:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?