25
Mayıs
2024
Cumartesi
DOMANİÇ - KÜTAHYA

Şehit Savcı Bey’in kabrine yol

DOMANİÇ'DE ŞEHİT SARU BATU SAVCI BEY'İN KABRİNE YOL

Domaniç’e bağlı Karaköy’de bulunan Şehit Saru Batu Savcı Bey’in mezarına ulaştıran yolun koruluk alandaki çalışmaları başladı.

Karaköy’de Şehit Saru Batu Savcı Bey‘in mezarına ziyaretçileri ulaştıran yolun koruluk alandaki çalışmaları başladı. Daha önce Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından damgalanan ağaçlar kesilerek yolun genişlemesi sağlandı. Domaniç-Karaköy Muhtarı Mehmet Arif Varol, Savcı Bey’in mezarına ziyaretçilerin daha iyi bulabilmesi için çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Muhtar Varol, “Bundan sonraki aşamada ise iş makinaları ile yolun geri kalan işlerini tamamlayacağız. Artık ziyaretçilerimiz çok kolay bir şekilde Şehit Savcı Bey’in mezarına ulaşacaklar” dedi.

ŞEHİT SARU BATU SAVCI BEY KİMDİR?

Saru Batu Savcı Bey, yiğitlik ve sehametiyle yani akıl ve zekasıyla beraber olan kahramanlığıyla maruftu. Dindar, namdar ve zühd, takva ve salahda zamanın meşahirindendi. Bu hususiyetlerinden olsa gerek Cenab-ı Hak şehadet mertebesi ile müşerref kılmış, en büyük mertebeye mahzar olmuştur. Şerefli bir hayattan sonra, 1287 yılında Osmanlı-Bizans arasında kuvvetleri arasında yapılan Domaniç İkizce Savaşı'nda Allahın sevgili kullarından birisi olarak şehitlik şerbetini içmiştir. Mezarı Domaniç-Karaköy'de Akmeşhed-Alçay mevkiindedir. Her yıl bu köyde anma törenleri yapılmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:48:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 17:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?