18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Kaplıcalar dolup taşıyor

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinlemek için Murat Dağı ile Ilıca Kaplıcaları'ndaki parklara ve açık havuzlara koştu.

Gediz Belediyesi tarafından işletilen Murat Dağı Kaplıcası'nda bulunan açık havuz ve yaylalardaki dinlenme yerleri serinlemek isteyen vatandaşlarla doldu. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Murat Dağı'nın bin 450 metresindeki Murat Dağı Kaplıca (MURTES) Tesisleri'nde, şifalı sıcak ve soğuk sular ile termal turizm ve dağ turizmi için gerekli bütün doğal güzellikleri birarada barındıran eşsiz dinlenme mekanları bulunuyor.

Çam ormanları arasındaki kaplıcada, hamamlar, açık havuzlar ile Sarıçiçek, Söbealan, Kıcıroğlu, Kesiksöğüt, Araboğlu, Dokuzçam, Yeniyayla Karapınar, ve Kirazlı Yaylaları'ndaki serin dinlenme ve piknik alanları, konaklama yerleri sıcaktan bunalanlarla dolup taşıyor. Gediz'e 18 kilometre mesafede ve deniz seviyesinden 940 metre yükseklikte olan dört yanı ormanlarla kaplı Ilıca Kaplıcası da ilçe sakinleri ve çevreden gelenler tarafından ikinci dinlenme ve serinleme yeri olarak aynı oranlarda yoğunlaştığı bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Her yönden zengin olan Murat Dağı ve Ilıca Kaplıcaları'na pazar günleri şehir içindeki tüm durakları dolaşarak hareket eden otobüs seferleri düzenliyoruz. Banyo ücretleri ile birlikte 2.5 YTL. Olan bu otobüsler akşam saat 18.30'da ilçeye dönüyor. Ayrıca, haftanın her günü araç bulmak mümkün. Kendi araçları ile kaplıcalara ulaşan vatandaşlarımızdan alınan hamam ve havuz ücretleri 1.5 YTL. Konaklama evlerinin fiyatları da 5 ile 55 YTL. Arasında değişiyor. Bu kadar doğal güzelliği bir arada barındıran iki güzel kaplıcaya sahip Gedizli vatandaşların tatil ve dinlenme yeri sıkıntısı yok" dedi.

Ilıca Kaplıcası Termal Tesisleri'ne Aqua Park yapmayı planladıklarını belirten Başkan Saraoğlu, kaplıcanın 2006 yılında bölgenin en modern yüzme ve eğlence tesisine kavuşacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 13:30:26
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 12:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NUR YILDIZ IP: 88.229.165.xxx Tarih : 13.07.2008 15:19:26

BENCE KÜTAHYA KAPLICALARINDAN BAŞKA KAPLICA TANIMAM ÇÜNKÜ KÜTAHYA KAPLICALARI MUHTEŞEM VE HARİKAAA VE SÜPERRR HERKESİN GİTMESİNİ İSTİYORUM SONRA ORDAN AYRILAMASSINIZ HER ZAMAN ZAMANINIZ OLDUKÇA GELİRSİNİZ .ÜNKÜÜÜÜ HARİKAAAA BİR YERDİRRRR HERKESE TAVSİYE EDİYORUMMM BEN GİTTİM ÇOK GÜZEL HER ZAMAN GİDİYORUM AİLEMLE SÜPERRR BİR YERR KAYDIRAĞI VAR SUYU İYİ HERKES GİTSİN ÇOK GÜZEL BİR HAMAMDIRRR MUHTEŞEMMMM BYEEE