2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Belediye hizmetlerini sanal ortama taşıdı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, belediye tarafında uzun zamandan beri tasarlanan Bilgi İşlem Merkezi kurulması çalışmaları tamamlandı.

Belediyenin yaptığı çalışmalar ile KBS (Kent Bilgi Sistemi) oluşumunda büyük yol alındığı ve sisteme yeni eklemelerin yapılmaya devam edeceğini bildiren Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, KBS'ye geçiş ile önemli adımlar attıklarını, bu adımlardan birincisinin, şehrin değişik yerlerine ve belediye içine yerleştirilen kameralar ile internet üzerinden canlı görüntü aktarımı yapılacağını söyledi.

Kameralı sistem ile şehir dışında yaşayan Gedizli vatandaşların bu görüntülerden faydalanabileceğini, internetten yapılacak olan canlı görüntü aktarımının şehrin tanıtımında önemli bir yer oluşturacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, KBS'ninde atacakları ikinci adım Tele Anket ve kısa mesaj uygulamasıyla 2 saat içerisinde çok yönlü anket çalışmaları yapılabileceğini ve vatandaşlara bilgi mesajı gönderilerek, önemli duyurulardan haberdar edeceklerini söyledi.

Başkan Saraoğlu, "KBS ile vatandaşlarımız belediye hizmetlerini ciddi ve kolay biçimde kontrol edebilecek ve bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilecektir. Bu sistem sayesinde sunulan hizmetlerde kalite ve standart oluşacaktır. Halkımız, ilerleyen zamanlarda internet üzeriden şehrimizde doğanlar ve ölenlerin isimleri ve fotoğraflarının yer alacağı bir siteye kavuşacak. Ayrıca KBS için vatandaşlarımız hakkında toplanan veriler zannedildiği gibi internet üzerinden dağıtılmayacak, tüm bilgiler gizliliği esas alınarak belediyemizce halkımızın hizmetinde kullanılmak üzere güncellenerek saklı tutulacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 15:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?