15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gediz, kameralarla izlenecek

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık ve çeşitli suçlara karşı güvenlik tedbirlerinin artırılması için kameralı takip sistemine geçiyor. 

Emniyet Müdürlüğü, MOBESE kameralarıyla suçlu ve suça meyilli olan insanları kayda alarak suç oranını önemli ölçüde düşürmeyi planlıyor. Kaymakamlık, emniyet ve belediye tarafından gerçekleştirilen güvenlik projesiyle ilgili yapılan toplantıda, Gediz İlçesi'nin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Polnet sistemine bağlanabilme aşamasına geldiği bildirildi. 

Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, konut bölgesiyle işyerlerinin ayrı olmasından dolayı artan hırsızlık olaylarının MOBESE güvenlik tedbirleriyle önüne geçileceğini söyledi. Projenin bir an evvel hayata geçirilmesini isteyen Balcıoğlu, "Konuyla ilgili bütün kesimler el ele vererek, kaynak oluşturup şehrin güvenliğini artırmalıyız" dedi. 

Gediz Emniyet Müdürü Üzeyir Uygun ise, şu an kullanılan bu projeyle çok önemli başarılar sağlayan İstanbul, Bursa ve Balıkesir ile proje araştırma ve geliştirme konularında temas halinde olduklarını ifade etti. 

Uygun, "Birçok ilçede bulunmayan bu projenin ilçemizde hayata geçirilmesi halinde suç oranında yüzde 80 azalma olacak. Güvenlik kalitesini büyük ölçüde artıracak olan MOBESE kameralarımız Polnet sistemine bağlı çalışacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da izlenecek. 

Şimdilik 2 plaka sorgulama kamerası ve 6 adet güvenlik kamerası görev yapacak. Belediyemizin daha önce kurduğu kamera sisteminden de faydalanmamız için işbirliği sağlandı. İlçede tek eksiğimiz; şikayet müessesesi çalışmıyor. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 17:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?