2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Devlet hastaneleri birleştirildi

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, 82. Yıl Devlet Hastanesi ile Gediz Devlet Hastanesi'nin birleştirildi.

8 Şubat 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na devredilen Gediz SSK Hastanesi'nin adı Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi olarak değiştirilmişti. Gediz Devlet Hastanesi ile birlikte 2 devlet hastanesi olan ilçede daha verimli sağlık hizmeti verilebilmesi için hastaneler birleştirildi.

Gediz Devlet Hastanesi çatısı altında gerçekleşen birleşmenin ardından 100 yatak kapasitesine ulaşılacağını belirten Başhekim Mehmet Urfalıoğlu, her 2 hastanenin personel ve doktorlarının bir araya gelmesiyle 14'ü uzman olmak üzere 25 doktorlu, 160 kadrolu personele sahip güçlü bir sağlık ekibi oluştuğunu söyledi.

Üç ameliyathane, 5 yataklı diyaliz, bir kroner bakım ve bir yoğun bakım ünitesi bulunan hastanenin ekim ayında daha da güçleneceğini ifade eden Urfalıoğlu, "Kliniklerimiz, şehir merkezinde bulunan Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi bahçesinde bin 260 metrekare alana yeni yapılan ek binaya taşınacak. Hastanelerimizdeki bilgisayar ağları da tek ağa dönüştürüldükten sonra, bilgi akışındaki problemler tamamen ortadan kalkacak. Böylece tek merkezden yönetilecek olan dev bir sağlık merkezi meydana gelmiş olacak" dedi.

Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin kapatılmayacağını, ana binada yapılacak bakım ve onarım çalışmaları tamamlanıncaya kadar hastaların Gediz Devlet Hastanesi'nde tedavi göreceklerini bildiren Başhekim Urfalıoğlu, hastanelerin birleşmesiyle bölgede bulunan işçi, memur, emekli, dul ve yetimlerin sağlık hizmetlerinde büyük bir rahatlama yaşanacağını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 16:34:38
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 16:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?