18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gençler, Murat Dağı'nda kamp ateşi yaktı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Murat Dağı Kaplıcası'na, Kütahya ve Düzce ile Gediz İlçesi'nden kamp yapmak için gelen gençler, "ateş gecesi" ile kampa veda etti.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Gençlik Değişim Projesi dolayısıyla tertiplenen kampa 15-24 yaş arası 28 genç, 5 lider, 1 doktor ve 1 hemşirenin katıldığı bildirildi.

6 gün süren kampın ilk günü Kütahya merkez ve Dumlupınar abidelerini dolaşan gençler, Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, gözleme ikramı sözü aldılar.

Daha sonra Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu'nun verdiği öğle yemeğine katılan gençler, Başkan Saraoğlu ile sohbet ettiler. Yemekten sonra Murat Dağı'na geçen gençler Kızılay Kampı'nda 4 gün doyasıya eğlendi. Murat Dağı'ndaki yaylaları gezen gençler arasında voleybol, basketbol ve orientring yarışmaları düzenlendi.

Kütahya İl Spor Müdür Vekili Muharrem Çakır, kampa ev sahipliği yapan İlçe Spor Müdürü İbrahim Demir, kamp sponsorları ve gençlerin ailelerinden birçok davetlinin katıldığı veda gecesinde ateş etrafında şarkılar söylenip, skeçler oynandı, tekvando ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Çavdarhisar'daki Aizanoi harabelerini incelemek üzere ayrılan gençlerin 04-10 Eylül tarihleri arasında Düzce'de yapılacak olan kampa katılacakları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?