3
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

İbrahim Başol


Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde, 'Eğitime yüzde 100 destek kampanyası' çerçevesinde, Gediz Ambalaj Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol’un, inşaat halindeki Meslek Yüksek Okulu’nun idari binasını tamamlattırması ilçede sevinçle karşılandı.

İdari bina eksikliğinden bazı derslikleri bu amaçla kullanılan Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu’nda akademik ve idari personelin yeni binaya geçmesi ile 12 dersliğin tamamı eğitim amaçlı kullanılabilir hale getirildi. 680 metrekarelik kullanım alanı olan idari binanın 230 metrekarelik bodrum katında kütüphane, arşiv ve yemekhane hizmetleri verilecek.
1993-1994 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksek Okulu, sağlanan katkılarla, bin 500 metrekarelik ana binası, 910 metrekarelik idari binası ve 450 metrekarelik kantiniyle bin öğrenciye eğitim imkanı sağlayabilecek.

Eğitime destek kampanyasıyla başlatılan girişimin 140 milyar liraya mal olduğu açıklandı. Yüksek Okul, 2 bölüm ile başladığı eğitim ve öğretime şu an genişletilmiş olarak tekstil, deri konfeksiyon, muhasebe, pazarlama, işletme bölümleri ile devam ediyor. Bu bölümler içerisinde işletme bölümü hariç diğer tüm bölümler 2. öğretim kapsamında da hizmet veriyor.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gediz’i ziyaret eden Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ve Rektör Yardımcıları Şerafettin Sevim, yüksek okulda başlatılan çalışmalarda varılan noktaya dikkat çekerek, iş adamı İbrahim Başol’un örnek bir davranış sergilediğini ve bundan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde, 2 No’lu Sağlık Ocağı’na maddi katkıda bulunan Gediz Ambalaj Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol’a ödül verildi.

Hayırsever işadamına bir şükran plaketi veren Sağlık Ocağı Tabibi Ergün Karadağ, "Sağlık ocağımızın birçok ihtiyacı İbrahim bey tarafından karşılandı. İnşallah memleketimizde böyle hayırseverlerin sayısı çoğalır. Artık her şeyi devletten beklemenin zamanı geçmiştir" dedi.

Gediz Ambalaj Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Başol ise "Her şeyin başı sağlık. Sağlık sektörüne yapılan yatırımlar, bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösterir. İmkanlarımız dahilinde sağlık kuruluşlarına yardım etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar