18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

DYP'de Türkyılmaz yeniden başkan

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, Doğru Yol Partisi'nin (DYP) genel kurulunda 3 yıl aradan sonra İbrahim Türkyılmaz yeniden başkanlığa seçildi.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya il, ilçe ve belde teşkilatlarının başkanları, Karbasan, Tunçbilek ve Yeniceköy belediye başkanları ve partililer katıldı. Tek aday olan İbrahim Türkyılmaz, "Ülkemiz geçen iktidarlar döneminde iki önemli kriz yaşamıştır. Bu krizler ülkemizde sosyal patlama, siyasi tepki ve ekonomik sıkıntıların yaşanmasına sebep olmuştur. Halkımız sıkıntı içerisinde, kimileri sessiz çoğunluk rolünü oynamaya devam ediyor. Sindirilmiş sivil toplum örgütleri susuyor. Hükümet ise halen zafer sarhoşluğu içinde. Toz pembe tablolar çizmek suretiyle halkın kaldırılacağını zannedenler, yakında yanıldıklarını anlayacaklardır. Bu iktidar döneminde çiftçimizin durumu içler acısıdır. Buğday 380 bin lira iken bugün 260 bin liraya düştü, gübre 7 milyon lira iken bugün 20 milyon lira, mazot 980 bin lira iken bugün 2 milyon liraya yükselmiştir. Bu rakamlardan sonra çiftçimizin durumunun iyi olduğunu söyleyebilmemiz mümkün müdür? Şeker fabrikaları kotalı pancarı 120 bin liradan alırken, kota fazlası ürünü 20 bin liradan almaktadır" dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Seçime 11 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2002 yılında il genel meclisi adaylığı için istifa eden İbrahim Türkyılmaz, kayıtlı 190 delegeden 54'ünün oyunu alarak 3 yıl aradan sonra yeniden ilçe başkanı seçildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 10:55:50
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 16:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?