19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

3 yıldır neyi bekliyor?

HASTANE YAPTIRMAK İÇİN 3 YILDIR BEKLİYOR

Kütahya Simav’da keresteci Nurullah Koyuncuoğlu (78) memleketine 35-40 milyon liraya mal olacak 150 yataklı hastane yaptırmak için 3 yıl önce Sağlık Bakanlığına başvurdu. Ancak bu güne kadar beklediği müjdeli haberi bir türlü alamadı.

Yaşının ilerlediğini öne süren Koyuncuoğlu,” Biraz daha oyalarsanız ömrüm bu hastaneyi görmeye yetmeyebilir. Elinizi çabuk tutun” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine giderek ilçesine bu güne kadar 5 eğitim yuvası kazandıran Koyuncuoğlu,” Okul yaptırırken Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir zorluk çıkarmamıştı. Oysa Sağlık Bakanlığı beni tam 3 yıldır oyalıyor. Doğup büyüdüğüm ve ekmeğini yediğim memleketime 150 yataklı bir hastane yaptırayım diyorum, ne hikmetse bir türlü işe başlayamıyorum” diye konuştu.

Hastane yapımı için belediyenin TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede 33 dönümlük araziyi tesviye yaparak ilgililere teslim ettiğini hatırlatan Koyuncuoğlu,” Gelen giden soruyor. Senin hastane işin ne oldu diye. Onlara verecek cevap bulamıyorum. Tam 3 yıldır bekliyorum. Sabrım kalmadı. Belki ömrüm de yetmeyebilir. Devletin elini çabuk tutmasını istiyorum” dedi.

Hastane yaptırmak için başka illerden de teklifler geldiğini ileri süren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2009 Üstün Hizmet Ödülü sahibi Koyuncuoğlu,” Ben gelen tüm teklifleri elimin tersiyle itiyorum. Memleketime bu güne kadar eğitim alanında hizmette bulundum. Şimdi de sağlık alanında hizmet sunmak istiyorum. Hastane yapacağım diye demir, çimento ve diğer inşaat malzemelerinin bir bölümünü satın aldım, bir bölümünün de bağlantılarını tamamladım. Hazır bir vaziyette tam 3 yıldır Sağlık Bakanlığından gelecek onayı bekliyorum. 3 yıl önce başlamış olsaydım şimdiye kadar çoktan bitirmiş olacaktım” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:11:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?