19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

300 genç bilgisayar öğrendi

Simav İlçesi'nde, Halk Eğitimi Merkezi bilgisayar okulu gibi oldu.

Son bir yıl içinde 300 gencin bilgisayar öğrendiği Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü son yıllarda bilgisayar öğrenmek isteyen gençlerin akınına uğradı. 

Gençlerin en çok bilgisayar kurslarına rağbet gösterdiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, "Şu anda üç ayrı kursumuzda 108 öğrencimiz bilgisayar öğreniyor. Kurslarımız gece ve gündüz iki aşamalı devam ediyor. Önümüzdeki 2007-Şubat ayında açmayı planladığımız bilgisayar kursunun kayıtları bile şimdiden doldu" dedi. 

Çağın gereği olarak bilgisayar bilmeyenin iş bulamadığını belirten Seymanoğlu, "Biz de bu durumu göz önüne alarak kurs sayımızı artırdık. Halk eğitim müdürlüğümüz bilgisayar okulu gibi oldu. Geçen yıl 169'u bayan olmak üzere toplam 300 kişi bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı" diye konuştu. 

İş bulmak için tek umutlarının bilgisayar kullanmayı öğrenmek olduğunu belirten kursiyerler, "İş için nereye gidersek gidelim bilgisayar bilip bilmediğimiz soruluyor. Bu yüzden bilgisayarı öğrenmek için kurslara akın ediyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 12:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk IP: 85.98.166.xxx Tarih : 29.12.2006 20:31:03
bu gibi etkinlikler her zaman simavımızda devam etmeli artık bilgisayar bilmeyen kalmamalı