25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

40 yıllık mükelleflere onur belgesi

Kütahya’nın Simav ilçesinde 40 yıldan fazla vergi mükellefi olan esnaflara onur belgesi takdim edildi.

 Bu yıl 23 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında kutlanan “ Vergi Haftası” etkinlikleri kapsamında Simav Vergi Dairesinde düzenlenen onur belgesi takdim törenine Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Simav Vergi Dairesi Müdürü Bahri Göbel, Simav Malmüdürü Mehmet Açıkgöz ile Kütahya Defterdarlığınca onur belgesi almaya hak kazanan 40 yıllık vergi mükelleflerinden bazıları katıldı.

Kütahya Defterdarlığı adına mükelleflere onur belgelerini takdim eden Simav Kaymakamı Rıza Dalan, esnaflığın kolay bir iş olmadığını kaydetti. Esnafların devletin baş tacı olduklarını ifade eden kaymakam Dalan, 17 Şubat Simav depreminde esnafların çok zarar gördüklerine dikkat çekti. Depremin çok az bir zararla atlatılmasının Simav için bir şans olduğunu vurgulayan kaymakam Dalan, esnaflara hayırlı işler diledi, Allah’tan bir daha bu tür afetleri yaşatmaması dileğinde bulundu.

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl kutlanmakta olan vergi haftasının bu yıl 23 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında kutlanmasına karar verildiğini ifade eden Simav Vergi Dairesi Müdürü Bahri Göbel, ilçede kutlanmakta olan vergi haftası etkinlikleriyle ilgili bilgiler sundu. Etkinliklerin Vergi Dairesi Müdürlüğünde çalışan personelin topluca Atatürk anıtına çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladığına dikkat çeken Simav Vergi Dairesi Müdürü Bahri Göbel, etkinlikler kapsamında Kaymakam Rıza Dalan’ı makamında ziyaret ederek hafta ve yapılacak etkinliklerle ilgili bilgiler sunduklarını dile getirdi. Verginin önemini belirten broşürleri okullar başta olmak üzere ilçenin görünür yerlerine astıklarına dikkat çeken Göbel, Vergi Dairesince öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını vurguladı.

Daha sonra törene katılan 40 yılı aşkın bir süredir ilçede esnaflık yapan vergi mükelleflerinden Mehmet Özcan, Nurullah Vurmaz, İsmail Efenk, M. Ali Sert, Ferit Canbolat, Fuat Canbolat, Halil Özkan, Salih Kızılkaya, Hüseyin Mindemir, Habil Tuncer,Yaşar Yıldız ve Yusuf Yavuz’a Kütahya Defterdarlığı'nca hazırlanan onur belgeleri sırayla takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 23:47:28
Güncelleme :27 Şubat 2009 Cuma 00:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?