25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

5 kiloluk sazanlar ilgi odağı oldu

5 KİLOLUK SAZANLAR PAZARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Manisa’nın Köprübaşı İlçesi Baraj Gölünde yakalanan 5 kiloluk sazanlar Simav’da satışa sunulmadan önce Balık Halinde sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sazan balıkları daha sonra balıkçı Serdar Güneş (30) tarafından kilosu 7 liradan satışa sunuldu.

5 kiloluk sazanlara en çok ilgiyi minikler gösterdi. Anne ve babalarıyla birlikte pazara çıkan çocuklar haldeki 5 kiloluk sazanları görünce hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Haftanın Çarşamba günleri açık tutulan Balık Halinde çevredeki göl ve sahillerden getirdiği balıkları satarak geçimini sağladığını ifade eden Simavlı Balıkçı Serdar Güneş, Simav halkının tatlı su balıklarına daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Simav halkının tatlı su balığı alışkanlığının 50 yıl önce kurutulan Simav Gölüne bağlı olduğunu ifade eden Güneş,” Simavlılar tatlı su balığına alışkın. Bu yüzden tezgahlarımızda deniz ürünlerinin yanı sıra sazan ve turna başta olmak üzere tatlı su balıklarını da mutlaka bulunduruyoruz. Simavlılar tatlı su ürünleri içerisinde en çok turna ve sazanı tercih ediyor. Bu yüzden Denizli’nin Çivril, Manisa’nın Köprübaşı, Bursa’nın Ulubat göllerline giderek tezgahlarımızda tatlı su ürünü bulundurmaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

5 KİLOLUK SAZANLAR PAZARIN İLGİ ODAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 18:41:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 19:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?