26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

6 bin kişi şenlikte buluştu

DAĞARTLILAR BAHAR ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Kütahya Simav’a bağlı Dağardı Köyü Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “2. Bahar Şenliği” büyük ilgi gördü.

Simav merkez ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan Dağartlıların katıldığı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesislerinde düzenlenen şenlikte, yöre halkı memleket özlemlerini giderme fırsatı buldu. Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan Dağardı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Ergün, ilkini geçen yıl başlattıkları Dağartlılar Bahar Şenliklerinin ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Her konuda birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Dağartlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Şenliğimizi gelecek yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. Sizleri burada birlik ve beraberlik içerisinde görmek bizleri çok mutlu ediyor. Davetimizi kırmayarak geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yöresel sanatçıların sahne aldığı Dağartlılar 2. bahar şenliğinde 6 bin kişi yöre türküleriyle coşarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Şenliğe, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, siyasi parti başkan ve yöneticileri, daire müdürleri, belde belediye başkanları, İl Genel ve Simav Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli ve daire müdürleri katıldı. Davetlilere etli pilav, helva ve ayran ikram edilen şenlikte Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ile Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan kısa birer konuşma yaptı.

Yeşildere ve Yemişli İlköğretim Okulu folklor ekipleriyle Naşa Yarenlerinin nefes kesen gösterileriyle halat çekme ve eşya piyangosu çekilişi ilgiyle izlendi.

DAĞARTLILAR BAHAR ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
DAĞARTLILAR BAHAR ŞENLİĞİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 21:29:02
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 19:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?