18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Alıç tezgahlarda yerini aldı

ALIÇ TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Kış mevsiminin habercisi olarak bilinen kalp dostu alıç, tezgahlarda yerini almaya başladı.

Kütahya Simav’da sonbahar meyvesi olarak tezgahlardaki yerini alan alıcın, kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının yanında kireçlenmeye de iyi geldiği biliniyor.

Kayalık ve taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde ve ormanlarda yetişen kırmızı ve sarı renkte olan alıç, köylerde vatandaşlar tarafından toplanarak Pazar yerinde perakende olarak satılıyor.

Kilosu 2 TL'den satışa sunulan alıca, kalp ve damar hastaları büyük ilgi gösteriyor. Alıç bitkisine olan ilgiden son derece memnun kaldıklarını dile getiren Mükerrem Ürekli (35), isimli vatandaş bu meyvenin faydalarını bilmeyenin çok az olduğunu söyledi.

Alıç almaya gelenleri gazete ve dergi haberlerinden bilgilendirdiklerini ifade eden Mükerrem Ürekli, "Kalp ve beyne olan kan akışını arttıran alıç yemişi kalbin kasılma gücünü arttırdığı ve kan basıncını (tansiyon) dengelediği biliniyor. Alıç, ayrıca kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının yanında kireçlenmeye iyi geliyormuş" diye konuştu.

Alıç satışının Simav’da yaklaşık 1 ay sürdüğünü ifade eden Ürekli, "İsteyen kurutup kışın da yiyebilir. Ayrıca kahve gibi kaynatılarak ta içilebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 13:41:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 13:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?