1
Haziran
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

'Ana-Kız Okuldayız'a yoğun ilgi

Kütahya'nın Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, ulusun gerçek anası olmak isteyen kadınların erkeklerden daha aydın ve erdemli olmak zorunda olduğunu söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu ile birlikte 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasına 33'ü bayan ikisi de erkek olmak üzere toplam 35 kursiyer ile büyük destek veren örnek Koyunoba köyüne giden Sevgi, Koyunoba İlköğretim Okuluna geçerek kurs öğretmeni Remzi Ağamak'tan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.


Kampanyanın zorunlu eğitim yaşını geçirmiş, genç kız ve kadınlar başta olmak üzere bütün toplumun yararlanmasına imkan sağlayacağını kaydeden Sevgi, eğitime kadın-erkek herkesin ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Kadınlarımız, eğer ulusun gerçek anası olmak istiyorsa erkeklerimizden daha aydın ve erdemli olmak zorundalar. Bizler, eğitim ordusunun fertleri olarak ilçemizde, okuma yazma bilmeyen kadın kalmayana kadar çalışmaya kararlıyız. Çalışmalar sırasında daha çok insanımıza ulaşabilmek için herkesten yardım aldığımızda amacımıza daha rahat ulaşabileceğimizi biliyoruz. Karanlıkta kalan insanlarımıza yardım etmek için toplumun tüm kesimlerinin yanımızda olacağına da inanıyoruz" dedi.

Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu ise hedeflerinin, Simav'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısını sıfıra indirmek olduğunu vurguladı.
'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde ilçede halen dört ayrı yerde kurslar açıldığını ifade eden Seymanoğlu, kampanyanın başladığı tarihten bu yana Simav merkez başta olmak üzere ilçenin Beyce ve Yemişli beldesi ile Koyunoba köyünde toplam 76 kursiyerin katılımıyla birinci kademe kursu açıldığını ifade etti.


Seymanoğlu, 12 hafta sürecek bu kurslar sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara okuryazarlık belgesi verileceğini kaydederek, "18 hafta sürecek ikinci kademe kursumuz bundan sonra başlayacak. 18 hafta sonunda yapılacak sınavda başarı gösterenlere ilkokul diploması yerine geçen okuma yazma ikinci kademe belgesi vereceğiz. Vatandaşlarımız bizden alacakları ikinci kademe okuma yazma belgesi ile sürücü belgesi alabilecekler. İlkokulu bitirmiş sayılacaklar" şeklinde konuştu.


Simav'ın diğer köy ve beldelerinde alan çalışmasının devam ettiğine değinen Seymanoğlu, 2009 Mayıs ayının sonuna kadar ilçede okuma yazma bilmeyen kimse kalmamasını hedeflediklerini bildirdi.


Ana-Kız okuldayız kampanyası kapsamında kursa gelinleri ile birlikte katılan 4 torun sahibi 60 yaşındaki Nazmiye Cankurt, okumanın yaşı ve zamanının olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Gelinleri ile birlikte aynı sırayı paylaşmaktan ve aynı anda okuma yazma öğreniyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Nazmiye Nine, okumanın yaşı ve zamanı olmadığını dile getirdi. Okuma yazma bilmemenin günümüzde çok zor olduğuna değinen Nazmiye Nine," Yer gök bilmemek çok zor. Özellikle hastanelerde büyük zorluklar çekiyorum. Sıramın ne zaman geleceğini torunum yaşındakilere sormak zoruma gidiyor. Bu yüzden kursa isteyerek katıldım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?