22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Bakan Koç: Türkiye mozaik değil çini gibidir

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Eynal'da bulunan Jeotermal Kaplıcalar'da incelemelerde bulundu. Burada toplanan vatandaşlara hitap etti. Ardından sondajı bitirilen bir jeotermal kuyunun açılışa katıldı. Fışkıran Buharlı suyu merakla seyretti.

Bakan Koç İlçe girişinde Kütahya Valisi Aydın Güçlü, İlçe kaymakam vekili İsmail Çorumluoğlu, Kütahya milletvekilleri Abdullah Erdem Cantimur, Alaattin Güven, Hasan Fehmi Kınay, Belediye başkanı Rıza Özdemir, Emniyet müdürü İsmail Duran, daire amirleri ve kalabalık iş adamları topluluğu tarafından karşılandı.

Eynal kaplıca alanında yapılan törende konuşan ilçe belediye başkanı Rıza Özdemir, "ilçe olarak çok zengin yer altı kaynaklarına sahibiz. Ama bu kaynaklardan fazla yararlanmak istiyoruz. 5 bin konutumuzu jeotermalle ısıtmaya çalışıyoruz. Simav daha fazla yatırım ve yol lazım. Zengin kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Garip ilçemize birilerinin el uzatmanızı beliyoruz" dedi.

Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, da "Termal Turizm önündeki engeller mutlaka kaldırılmalıdır. İlçemizi daha fazla tanıtmalıyız. Yatırımcıları cennet ilçemize bekliyoruz. Simavda Termal kentler kurulması için çaba harcamalıyız " dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan, "Kültür ve Turizm bakanı Atilla Koç, da Bizde doğusunun batının farkı yok. Türkiye bir mozaiktir diyenlere hayır diyorum. Türkiye mozaik değildir. Mozaiğin arasında toprak vardır. Mozaikler arasında konan toprak mozaikleri birinden ayırır. Türkiye aslında Kütahya, İznik çinisidir. Renkler birbirine karışmaz. Asaletinden bir şey kaybetmemiştir. Simav belediye başkanını çok sevdim. Zamanımızda Mülkiye, harbiye ve tıbbiye vardı. Tıbbiyeler için "buradan her şey çıkar bazen de doktor çıkar" derlerdi. Simav belediye başkanı da doktor olması bunu kanıtlamıştır. 130 gündür bakanım. 47 vilayetimizi ziyaret ettim. Bazı esperileri yapmaktan çekindim bıktım. Ama iftiralara rağmen güzel insanlarımıza hizmetten bıkmadım. Şahitsiniz ispatsız konuşmam . İspatsız konuşanlar sonunda rezil olurlar.Yalandan, gıybetten ve kötülerin beni rezil etmesinden çok korkarım. Bizim çalışmamız kendine dönüş hareketidir. Sanayi ve ticaretin ötesinde turizmin farkına yeni vardık. Turizm de gayret ve şevki görüyorum. Bu memleketin inanan insanlarıyız. İnanan insanlar hayırlı rüyalar görür. Ama hayal kurmaz. Ayağı yerdedir. Ama başı göktedir. Bizim hayalle işimiz olmaz. Kalkınma için yol yol diyorum. Turizm için hava kara veya deniz yolu önemlidir. Simav ilçemiz için diyorum Ne kadar sıcaklıkta ve miktarda su çıkarsa çıksın bu iş olmaz. Simav için önce iyi bir yol gereklidir. Termale - vernas- vernes- sıpa, diyorlar ne diyorlarsa desinler biz termal turizm diyoruz. Bu turizm nas- kitle (deniz-güneş- kumdan) turizminden daha önemlidir. Bu turizm daha fazla para bırakır. Kişi başına deniz turizmi 800 dolar, termal turizm 2000-3000 dolar, kongre turizmi ise 5000 dolar bırakır. 4 aydır bunu anlatmaya çalışıyorum. Gaf - guf dediler. Sonunda benim lafıma geldiler. Simavlılar beni alkışlamayın. Alkış insanların nefsini büyütür. Ben duanızı almaya geldim. Kültür evi bakımı için, yenilenmesi için 200 milyar destekte bulunacağız. Bunu birkaç gün içinde göndereceğim. Simav belediye başkanına hitaben; "Evlere bu sıcak suyu götürün. Eynal kaplıca tesisleri otel ve hamam işletmekten daha hayırlıdır. Bize deli adamlar lazım. Kütahya, Uşak, Eskişehir frigya vadisi üzerindedir. Buralar çok gelişecektir. Bunu göreceksiniz.Bizler 18 saat çalışıyoruz. Her gün Ardahan'dan Edirne'ye kadar koşacağım. Sizi deliliğe davet ediyorum" dedi.

Kemal Tekin - Kenthaber / Simav
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 11:46:37
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 18:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?