18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Başarı üzerine bir sohbet

Prof. Dr Doğan Cüceloğlu, en büyük iletişimin insanın kendisiyle kurduğu ileşitim olduğunu söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi’nde "Başarı üzerine bir sohbet" programına katılan Cüceloğlu, öğrencilerle bire bir iletişim kurarak çarpıcı örnekler verdi. Başarının temelinin iletişim kavramında gizli olduğuna dikkat çeken Cüceloğlu, aile içi iletişimin ferdi doğruya ve başarıya ulaştıracağı gibi, hata yapmaya, başarısızlığa ve yalnızlığa da itebileceğini söyledi.

Ailenin, ferdin hayatında önemli yer tutan, temel ihtiyaçların karşılandığı yer olduğunu belirten Cüceloğlu, verdiği örneklerle sağlıklı ve sağlıksız aileyi mukayese etti.

Cüceloğlu, sağlıklı ve sağlıksız ailede yetişen bir insanın topluma yansıtacaklarını, seçtiği gönüllü öğrencilere iyi ve kötü karakterler yükleyerek sahnede canlandırdı. Kişinin başarı derecesinin kurulan iletişim ağıyla bire bir bağlantılı ve paralel ilerlediğini kaydeden Cüceloğlu, sağlıksız ortamlarda kurulan iletişim bağının ferdi güvensizliğe iteceğini ve bunun dürüstlükten uzak, kendine güvenini yitirmiş insanlar yetişmesine sebep olacağını ve sonuçta başarının engelleneceğini söyledi.

Öğrencilere başarı grafiklerini yüksek tutmalarını tavsiye eden Cüceloğlu, bunun ancak kurulan topluluklarda ve dahil olunan çevrelerde sağlıklı güven ortamları oluşturularak elde edebileceklerini açıkladı.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, sohbete gösterilen ilgiden mutlu olduğunu dile getirerek, iletişim üslubuyla bugün büyük kitlelere seslenebilme başarısını yakalayan yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na çini tabak hediye etti. Program sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Cüceloğlu, Dumlupınar Üniversitesi’nin elde ettiği başarıların gelecekte de çok konuşulacağını belirterek, "Doğru yerdesiniz. Dumlupınar Üniversitesi’nin bayrağını büyük bir gururla taşımalı ve başarı grafiğini her geçen gün daha da yükseltmelisiniz" dedi.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 17:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ATIF KOÇ IP: 85.98.16.xxx Tarih : 29.01.2005 10:22:13
bu haberin hangi kaynaktan aldıuğınızı çok merak ediyorum ben stef öğrencisiyim ama üstad doğan cüceloğlu bizimi okula gelmedi sitewnizin doğru haberler yaptığını zannediyordum