23
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Bayrak tepkisi sokaklara döktü

20 Mart Mersin’deki nevruz kutlamalarında Türk bayrağının yakılmak istenmesine bir tepki de Simav’dan geldi.

Simavlılar bayrağa saygı mitingiyle sokaklara döküldü. Evlerini arabalarını ve işyerini Ay yıldızlı bayraklarla donattılar.

Kütahya’nın Simav ilçesindeki bayrağa saygı mitingine Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Çitgöl belediye başkanı Recep Yalçın, Demirciköy belediye başkanı Mehmet Peker, Beyce belediye başkanı Nurullah Gümüş diğer belde belediye başkanları siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri ve yaklaşık 5 bin vatandaşımız katıldı.

Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 5 bin vatandaşımız taşıdıkları bayraklarla hükümet konağı önüne kadar yürürdüler. Miting şehidler anısına saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Belediye Başkanı Dr. Rıza Özdemir’de Mersin’de Ay yıldızlı bayrağımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Vatanımızın her karış toprağı kahraman ecdatlarımızın kanıyla sulandı. Bayrağımız şehidlerimizin kanını temsil ediyor. Şehidlerimizin kanını asla yerlerde çiğnetmeyiz" dedi.

Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur ’da yayınladığı mesajında, Türk Bayrağına yapılan bu saldırıyı saygısızlığı kınıyorum. Bayrağımız, milletimizin kültürümüzün ortak tarihimizin bir simgesidir. Uğrunda milyonlarca şehid verdiğimiz ve rengini aziz şehidlerimizin kanından sulanan ay yıldızlı bayrağımıza saygısızlık yapmaya kalkışanlar karşılarında top yekun bir Milleti buldular.

Kemal Tekin-Kenthaber/Simav
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 16:17:36
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 15:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?