26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Belediye girişine engelli rampası

ENGELLİ RAMPASI İÇİN BELEDİYE GİRİŞİNE YENİ DÜZENLEME

Kütahya’nın Simav Belediyesi, engelli vatandaşların belediye hizmet binasına giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla yeni düzenlemeye gitti.  Bu çerçevede 1960’lı yıllarda yapılan hizmet binasının giriş kapısındaki ağaçtan yapılmış kapısını sökerek beton merdivenlerini yıkan belediye yerine engelliler için rampa ve foselli kapı yapma kararı aldı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, hizmet binasının girişinde rampa bulunmadığı için engelli vatandaşların haklarını aramak için başkalarından yardım istemek durumunda kalmalarının kendilerini üzdüğünü bildirdi. Engelli vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla giriş kapısını sökerek yerine rampa yapmak istediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Kasım Karahan, merdiven ile rampanın kaymaz granit mermer ile kaplanıp çevresine krom korkuluklar yerleştireceklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, söz konusu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, ”Yeni düzenlemenin ardından engelli vatandaşlarımız belediyemize rahatça gelip gidebilecekler. Haklarını aramak için başkalarının yardımına ihtiyaç duymayacaklar. Bu durum hem onlar hem de bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:54:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 13:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?