18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Beyce'de başarılı öğrenciye para ödülü

Kütahya’nın Simav İlçesi’ne bağlı Beyce Beldesi’nde 2004-2005 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısında teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencilere belediye ve Beyce Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Bey-Der) tarafından para ödülü verildi.

Eğitimde başarıyı artırmak için ilk kez böyle bir uygulama başlattıklarını söyleyen Beyce Belediye Başkanı Nurullah Gümüş, "Beldemizde okuyan öğrenciler arasında başarı oranını artırmak en büyük idealimiz. Bunun için hem belediye imkanlarımızı kullandık, hem de kasabamızda yoksul ailelere yardım amacıyla kurulan Bey-Der ile işbirliği yaptık. Takdir ve teşekkür belgesini getiren toplam 36 öğrencimize harçlık verdik. Takdir alan lise öğrencilerine 25’er, ilköğretim okulu öğrencilerine 15’er, teşekkür getiren liselilere 15’er, ilköğretim öğrencilerine de 10’ar YTL para yardımında bulunduk. Ayrıca bu öğrencilerimiz Simav şehir merkezine belediye otobüsleriyle bedava gidip gelebilecek" dedi.

Bey-Der Başkanı Yunus Gümüş de, bugüne kadar 30 civarında üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 12:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?