24
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Böcek hapishanesi

Simav'da, orman alanlarına büyük zarar veren "Çam Kese Böceği" ile mücadele için, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçenin belirli yerlerine böcek hapishanesi kuruldu.

Çam ağaçlarının yapraklarını yiyerek beslenen ve ağaçların kurumasına sebep olan böcekler, ilkbaharda işçiler tarafından ormanlardan toplandıktan sonra bu hapishanelere konuluyor. 20’şer metrekare açık alan halindeki hapishanelerin etrafı böceklerin kaçmasını önlemek için çevresi su dolu hendekler kazılıyor, etrafına da tel örgüler çekiliyor.

Yangından sonra ormanlara en büyük zararı çam kese böceklerinin verdiğini belirten Simav Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, "Bu böceği hafife alıp mücadelesini yapmadığınız takdirde zararı çok büyük oluyor. Biz Simav Orman İşletmesi olarak, 2 yıldır bu böcek için yaklaşık 51 bin dekarlık bir alan da hem mekanik hem de kimyasal yöntemlerle mücadele veriyoruz. Gerçi bu mücadele bize 33 bin 500 milyon YTL’ye mal oldu. Ancak etkin mücadele sonunda ormanlarımızı bu canavar böcekten kurtardık" dedi.

Bozkan, toplanan böceklerin hapishaneye konulması yerine yakılması halinde ,bu böceği yiyerek hayatını sürdüren canlılarında yok olacağı için bu yöntemi tercih etmediklerini bildirdi. Bozkan, "Amacımız, ülkemizin en büyük ekonomik kaynağı olan ormanlarımızı gelecek nesillere tertemiz bir şekilde teslim etmek olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 12:47:49
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 12:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?