18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Bu yıl kiraz bol olacak

Kiraz ağaçlarının bu yıl erken çiçek açmasını bereketli bir yılın müjdesi olarak gören Simavlı üreticiler, 2005’ten umutlu.

Havaların ısınmaya başlamasıyla İç Ege’nin en büyük kiraz üretim merkezi olan Kütahya’nın Simav İlçesi, adeta beyaz çiçeklere büründü. Simavlı üreticiler, ağaçların erken çiçek açmasını bereketli bir yılın müjdesi olarak gördüklerini belirtirken; İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları, bir afet olmadığı takdirde bu yıl Simav ve yöresinde kiraz ağaçlarından önceki senelere göre daha fazla verim beklediklerini bildirdi.

Uzmanlar, ilçede üretilen napolyon cinsi kirazların tamamına yakın bölümünün başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avusturya, Romanya, Belçika, Danimarka, Hollanda, İsveç ve Arap ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.

Simav ve yöresinde geçen yıl elde edilen 5 bin 500 ton kirazın kilosu 2 dolardan ihraç edilmişti. Sayıları 500 bini aşan kiraz ağaçlarının topluca çiçek açması, iç Ege’nin şirin ilçesi Simav’ı bir anda beyazlara bürüdü. Çiftçiler, "Bu sene herkes bol bol kiraz yiyecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 11:22:31
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 12:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?