19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Buzağılar küpeleniyor

BUZAĞILARA KÜPE

Hayvan kimlik sisteminde yapılan değişikliklerin ardından Kütahya'nın Simav ilçesinde bir ve altı aylık buzağıların kulaklarına küpe takılmasına başlandı.

Çalışmaların 1 Temmuz 2010 tarihine kadar tamamlanmasının planlandığıni bildiren Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, hayvan kimlik sisteminin Avrupa Birliği (AB) mevzuatı hükümlerine uygun hale getirilmesi için kayıt sisteminde değişiklikler yapıldığını söyledi. Yetiştiricileri buzağılara küpe takmak için gelen İlçe Tarım Müdürlüğü elamanlarına yardımcı olmaları hususunda uyaran Ali Ceylan, 1 Temmuz 2010 tarihinden sonra 20 günlükten büyük buzağılara küpe takılmayacağını hatırlattı.

1 Temmuz 2010 tarihinden sonra yetiştiricilerin işletmesinde doğan hayvanlarla ilgili olarak gerekli formu doldurarak 7 gün içinde İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini vurgulayan Ali Ceylan, yeni doğan buzağıların kulaklarına 20 gün içinde küpe takılarak kayıt altına alınacağını bildirdi. Ceylan, zamanında beyan edilmemiş hayvanların kulaklarına küpe takılmamasından yetiştiricilerin sorumlu olacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:20:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?