19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Camiler için 713 bin TL ödenek

SİMAV'DA CAMİLER İÇİN 713 BİN TL ÖDENEK

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır hasar görmesine yol açan 5 büyüklüğündeki 17 Şubat 2009 depreminde oluşan çatlak ve patlaklar yüzünden minarelerinin şerefe kısımları belediye ekipleri tarafından yere indirilen Nasuh Ağa, Serenatlı, Tabakhane ve Softa Camilerinin onarımının yanı sıra Ulu Camiinin yarım kalan restorasyon çalışmalarının tamamlanması için AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer’in gayretleriyle Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 713 bin liralık ödenek sağlandığını ve söz konusu dört caminin minarelerinin onarımı ile Ulu Cami'nin yarım kalan restorasyon çalışmalarına yakında başlanacağını bildirdi.

Yağcı, dört caminin minarelerinin 17 Şubat 2009’dan bu yana yapılmamasının muhalefet partilerinin ilçe başkanları ve basın tarafından eleştirildiği gibi ilgisizlikten değil, Vakıflar Genel Müdürlüğünün elinde yeterli ödenek bulunmamasından kaynaklandığını ifade etti.

AK Parti Simav İlçe Teşkilatı olarak sorumluluklarının farkında olduklarının altını çizen Mehmet Yağcı,” İlçemizin sorunlarını ve çözüm yollarını gayet iyi bilmekteyiz. Simav’a hizmetler getirebilmek için Milletvekilimiz İsmail hakkı Biçer ile tam bir uyum içerisinde canla başla çalışarak büyük bir çaba sarf etmekteyiz” dedi. Yağcı şöyle konuştu: “Genel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde, muhataplarımızın oy kaybı endişeleri ve bilgi eksiklikleriyle dolu medyatik açıklamalarıyla, tribünlere oynamalarını anlayışla karşılayabiliriz ama, bizim bu gibi şovlara cevap verecek zamanımız yok. Çünkü Simav’ımızın yapılacak çok işi var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:23:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 16:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?