26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Çaysimav’a kapari ormanı

ÇAYSİMAV’DA KAPARİ ORMANI KURULUYOR

Kütahya Simav’ın Çaysimav Belediye Başkanı Emin Ceylan, beldesinin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasındaki bozulan dengeyi kurmak, çevre değerlerini geliştirmek ve birkaç yıl sonrası için belediyeye gelir temin etmek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğünden 49 yıllığına kiraladığı Çağlarca mevkiindeki 100 dekarlık bozuk orman alanına 30 bin adet kapari bitkisi dikmek için çalışma başlattığını bildirdi. Bozuk orman alanına 30 bin kaparinin yanı sıra 500 badem ile 700 de aşılı ceviz fidanı dikerek vatandaşlara örnek bir tesis göstermek istediğini vurgulayan Çaysimav beldesinin DP’li Belediye Başkanı Emin Ceylan, tesisi gerçekleştirmek için Çevre ve Orman Bakanlığından 15 yıllığına yüzde 1,5 faizli destek kredisi talebinde bulunduğunu söyledi.

Bozuk orman alanının düzenlenmesi çalışmalarında İş Kur’dan sağladığı 12 geçici işçinin de önemli katkı sağladığını anlatan Çaysimav Belediye Başkanı Emin Ceylan, 30 bin kapari fidanı ile badem ve aşılı ceviz fidanlarıyla ilgili bağlantının sağlandığını, fidanların da önümüzdeki sonbahar mevsiminde toprakla buluşacağını kaydetti. 600 nüfuslu Çaysimav Beldesine İller Bankasından ayda ortalama 8-9 bin lira civarında kaynak aktarıldığını dile getiren Belediye Başkanı Emin Ceylan,” İller Bankasından gelen ödenek işçilerin maaşına bile yetmiyor. Beldemizin geleceği açısından yeni gelir kaynaklarına ihtiyacımız var. Gelir kaynağı oluşturmanın yanı sıra beldemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi kurmak, çevre değerlerini geliştirmek amacıyla projeler üretiyor ve bunları da sırasıyla hayata geçiriyoruz. Amacımız İller Bankasına bağımlı olmadan ayakta durmak ve vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyisini sunabilmek” diye konuştu.

Ceylan, ilçeye örnek olacak tesisi beldesine kazandırmada önemli hizmetlerde bulunan Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Kütahya Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne, İş-Kur Kütahya Bölge Müdürlüğü ile Simav Orman İşletme Müdürlüklerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini kaydetti.

ÇAYSİMAV’DA KAPARİ ORMANI KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:18:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 11:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?