18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Çevre timi iş başında

SİMAV’DA ÇEVRE TİMİ İŞ BAŞINDA

Kütahya Simav Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü birinci sınıf öğrencisi Resul Aydoğan, İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun da desteğini alarak sınıf arkadaşları Murat Akçor, Tuğba Taşkın ve Özlem Akçeşme ile birlikte ilçe genelinde çevre bilinci oluşumuna katkı sağlamak amacıyla okul bünyesinde Ekolojik Yaşam (EKO-YAŞ) adı altında yeni bir öğrenci kulübü kurdu.

İşe Esenler Belediyesinden temin ettiği geri dönüşüm kutularını okulun çeşitli bölgelerine yerleştirmekle başlayan kulüp üyelerinin sayısı bir haftada 450’yi buldu. Üniversitelilerin Çevre Timi adını verdikleri EKO-YAŞ Kulübü üyeleri daha sonra ilçe merkezine açılarak kamu kurum ve kuruluşlarına da geri dönüşüm kutuları dağıtarak atık kağıt, plastik, cam ve metal gibi atıkları toplamaya başladı. Esenler Belediyesinin gerçekleştirdiği atık toplama kampanyasının aynısını Simav’da da uygulamak istediklerini anlatan EKO-YAŞ Kulübü sözcüsü Resul Aydın, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmaz, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Naşa Beldesi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı olan kadir Bütüner, TEMA Simav Sorumlusu Ömer Önder ve vatandaşlardan yoğun destek gördüklerini kaydetti.

 

"KULLANILMIŞ KAĞITLARI ATIP TOPLAMA KUTULARINA ATIN"

Dünyamızı daha güzel bir yer haline getirmek için başlattıkları mücadelede İstanbul Esenevler Belediyesi'nin bu konudaki çalışmalarını kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Resul Aydoğan, bu uğurda başarılı olabilmek için tüm Simav halkından ve öğrenci arkadaşlarından yardım ve destek beklediklerini söyledi. Kullanılmış kağıt, cam, plastik, metal gibi maddelerin çöp olmadığını, bunların geni dönüşümü ile çevremizin korunacağını ifade eden Aydoğan, ”Kullanılmış kağıtlarımızı atık toplama kutularına atın. Doğayı hep birlikte koruyalım ve ona sahip çıkalım” dedi.

Geri dönüştürülebilir atıkların toplanması ve değerlendirilmesi sonucu Esenler Belediyesinin öğrencilere toplam 300 bin adet defter dağıttığını vurgulayan Aydoğan, aynı işlemin Simav’da da yapılabileceğini yeter ki yetkililerin ve vatandaşların bu konuya sahip çıkmalarının yeterli olacağını savundu.

Aydoğan, projenin Simav’da da uygulanmasında kendilerine atık kağıt kutusu ve mavi ambalaj gönderme nezaketinde bulunan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Çevre Müdürü Mustafa Özdemir’e teşekkür etti.

SİMAV’DA ÇEVRE TİMİ İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 11:33:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 16:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?