30
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Çiftçiler ekipmanlarına kavuştu

Kütahya İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) kapsamında hak sahiplerine ekipmanlarını vermek ve Çukurköy beldesinde inşaatı devam eden Süt Toplama Merkezi'nde incelemelerde bulunmak için Tavşanlı'ya geldi.


Tavşanlı'da 2 çiftçiye süt sağma, 1 çiftçiye ot biçme ve 1 çiftçiye de patoz makinesi İlçe Tarım Müdürlüğü kompleksinde düzenlenen tören ile kendilerine teslim edildi. Teslim töreninde bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, çiftçilerin modern tarıma geçip maliyetleri minimize edebilmeleri için Bakanlıkça geliştirilen projeden herkesin yararlanması adına çaba sarfettiklerini bildirdi.


"KKYDP" çerçevesinde dağıtılan tarımsal alet ve ekipmanlarda TSE standartlarını ön planda tuttukları gibi yedek parça ve garanti unsurlarına önem verdiklerini bildiren Gencer, "Bu kapsamda Bakanlığımızın gerçekleştirdiği projelerden çok sayıda çiftçinin yararlanarak daha fazla tarım alanından sağlıklı ürünün elde edilmesini hedefliyoruz. Sahiplerine teslim ettiğimiz tarım alet ve ekipmanların bu açıdan önemi çok büyük. Çiftçilerimize hayırlı olsun, bol ürünler elde etsinler" diye konuştu.
KKYDP’nin 2009 yılında da Bakanlıkça sürdürüleceğini belirten Bekir Gencer, çiftçileri bu imkanlardan yararlanmaya davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?