22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Çiftçilere 'ayçiçeği ekin' çağrısı

Kütahya'nın Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, çiftçilerin ayçiçeğine önem vermesini istedi. 

Ayçiçeği ekimi yapmak isteyen çiftçiler için gereken tüm kolaylıkların sağlanacağını belirten Bütüner, ayçiçeğinin Simav için önemli bir sanayi bitkisi olduğunu söyledi. 

Şeker pancarı yetiştirilen alanlarda iyi bir münavebe bitkisi olmasının, ayçiçeğinin önemini daha çok artırdığını kaydeden Bütüner, "Ayçiçeği ülkemiz için stratejik öneme sahip bir yağlı tohum bitkisidir. Ülkemizin 1,5 milyar dolarlık ham yağ ithalatı yaptığı göz önüne alındığında ne kadar önemli olduğu bir kere daha gözler önüne serilmektedir. Ülkemizde artık klasik ürün, üretim yöntemleri ve pazarlama anlayışı değişmiştir. Bunlardan sıyrılarak, sözleşmeli üretim anlayışı ile pazarlama ve pazar sorunu olmayan ve ülkemiz için stratejik önemi haiz ayçiçeği üretimini yaygınlaştırmamız gerekiyor. Yaygınlaştırmaya çalıştığımız sözleşmeli üretim modeli ile çiftçimizin girdi temini sorunları çözülecek ve elde ettiği ürünü sorunsuz pazarlama imkanı olacaktır" dedi. 

Ziraat Odası yönetimi olarak sürekli alternatif ürün arayışı içinde olduklarını ifade eden Bütüner, "Simav'ı ayçiçeği tarımında belli bir yere getireceğimize inanıyoruz. Bunları yapabilmemiz çiftçimizin desteğine ve bu işe sahip çıkılmasına bağlıdır. Ayçiçeği üretimi Simav çiftçisi için göz ardı edilemeyecek kadar önemli ve karlı bir üretimdir. Ben buradan üreticilerimize sesleniyorum. Gelin ayçiçeği ekelim, üretimi canlandıralım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 15:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksu IP: 88.251.220.xxx Tarih : 14.05.2007 17:51:10
Çifçcilerede şu su düşmanı kavak dikme yasağını bir getirtebilseniz.şu son yıllardaülkemizin kurak ve susuz geçmesi ve geçeceğini bilgilendirip kavak dikilmemesi ni öğretebilirseniz.