19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Çiftçilere kış eğitimi

Kütahya'nın Simav İlçe Tarım Müdürlüğü, kış aylarında tarım alanlarında iş olmadığı için boş olan çiftçilere tarımsal konularda eğitimler veriyor. İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, önderliğinde köylerde tarımsal konularda yapılan toplantılara katılan çiftçilere bölgelerine göre tarımsal faaliyetlerin başladığı mevsimlerde yapacakları işler anlatılırken, çiftçilerin sorunları yerinde dinleniyor.

Çiftçi toplantıları çerçevesinde Yeşilçam köyü ile Bahtıllı beldesinde yapılan toplantılarda Ziraat Yüksek Mühendisi Sevtap Yenen ve Bahar Aslanhan Vapur tarafından meyve bahçelerinde önümüzdeki günlerde uygulanacak kışlık zirai mücadele çalışmaları kapsamında bordo bulamacı hazırlanması, budama esnasında dikkat edilecek hususlar, bağların nasıl kesileceği, organik tarım konuları, hububatta üst gübreleme gibi konuların yanı sıra bölge için gelecek vaat eden seracılık konusunda önemli bilgiler verildi.

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantılarının bahar aylarına kadar ilçenin diğer belde ve köylerinde de devam edeceğini anlatan Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, çiftçileri kış döneminde yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirdiklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 14:31:15
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 14:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?