30
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Çiftçilerin inceleme turu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yeni tarım teknikleri araştıran örnek çiftçilerin, Ziraat Odası'nın önderliğinde ülkenin değişik yörelerinde düzenlenen Tarım Fuarları başta olmak üzere büyük çiftliklere inceleme gezisine çıktığı bildirildi.


Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, 2008 yılının ilk 10 aylık döneminde 220 çiftçiyi kiraladıkları otobüslerle Tarım fuarları ile büyük çiftliklere inceleme gezisine çıkardıklarını bildirdi. Bütüner inceleme gezilerinin çiftçiler açısından çok verimli geçtiğine değinerek, "Bu tür etkinliklerimiz yılsonuna kadar sürecek. 2008 yılı sonuna kadar inceleme gezisine çıkaracağımız çiftçi sayısının 300'ü bulmasını bekliyoruz" dedi.


2008 yılının ilk inceleme turunu bodur elma konusunda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla Isparta'nın Yalvaç ilçesine düzenlediklerine değinen Bütüner, daha sonra ikinci gezilerini çileği yerinde incelemek üzere Uşak İlinin Sivaslı ilçesine düzenlediklerini bildirdi. Bir köy bir ürün projesi kapsamında yer alan çiftçileri yerinde bilgilendirmek amacıyla üçüncü gezilerini Manisa'nın Köprübaşı ilçesine düzenlediklerini belirten Bütüner, son gezilerini Bursa Tarım Fuarı'na düzenlediklerini anlattı.


Tarım Fuarı'na düzenledikleri gezide Simav Meslek Yüksekokulu (SMYO) Organik Tarım Bölümü öğrencilerine de yer ayırdıklarını ifade eden Bütüner, ilçede bu güne kadar gelişen tarım teknikleri ve yeni tarım ürünleri konusunda çiftçilere yönelik böylesine önemli bir çalışma başlatılmadığına işaret ederek, "Modern yöntemlerle yapılan tarımın ulaştığı boyutları yakından görmek çiftçilerimizle birlikte bizim de ufkumuzu açıyor. Pek çok arkadaşımız bu uygulamaları yerinde görerek, ileriye yönelik planlar yapma olanağı buldu" diye konuştu.


Bütüner, inceleme turu çerçevesinde gezilerin gelecek yıllarda da devam edeceğini gezi masraflarının bir bölümünün vatandaşlar tarafından otobüs masraflarının da Ziraat Odası tarafından karşılandığına dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 11:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?