18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Çiftçiye elma fidanı dağıtıldı

SİMAV’DA ÇİFTÇİYE YARI BODUR ELMA FİDANI

Kütahya’nın Simav İlçe Tarım müdürlüğü, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 11 çiftçiye 2 bin 500 adet yarı bodur elma fidanı dağıttı. Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynakları kullanılarak başlatılan projeyle ilçe genelinde meyve üretimi ve kalitesinin artırılması planlanıyor.

Tamamı sertifikalı olan yarı bodur elma fidanları, proje başvurusunda bulunan Şenköy beldesinde 11 yetiştiriciye en az 5 dekar alanda meyve bahçesi tesis etmek ve bedelin yüzde 50’sini karşılamak şartıyla dağıtıldı. Toplam bedeli 25 bin 600 TL olan proje kapsamında üreticilere bölge şartlarına uygunluğu denenmiş olan Fuji, Breaburn ve scarlet spur çeşitleri dağıtıldı. Fidan dağıtımının ardından üreticilere fidan dikim teknikleri ile yetiştiricilik konularında bilgiler verildi.

Proje kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarının elma bahçelerini sürekli gezerek yerinde bilgilendirme çalışmaları da yapacağı kaydedildi. Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan projeden yararlanarak yarı bodur elma bahçesi tesis eden çiftçilerin damla sulama ve çit masraflarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından karşılayacaklarını bildirdi.

Ceylan, ilçenin Şenköy beldesinde dikimi yapılan yarı bodur elma fidanlarının en geç beş yıl içerisinde ekonomik olarak verim vermeye başlamasını beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 13:17:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 18:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?