23
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Çocuklar 'sağlıktan' sınıfta kaldı

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, okullarda yapılan sağlık taramalarında, öğrencilerin ağız, saç ve tırnak temizliğine önem vermediği ortaya çıktı.

Simav 2 No’lu Sağlık Ocağı tabibi Ebru Akman Çatalcı, özellikle kırsal kesimde yaptıkları taramalarda, temizlik kurallarına hiç uyulmadığını, bazı öğrencilerde kalp yetmezliği ile boğaz enfeksiyonlarına rastladıklarını bildirdi.

Çatalcı, son bir hafta içerisinde ilçe merkezi ile bazı köy ve kasabalarda 3 bin civarında öğrenciyi sağlık taramasından geçirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin çoğunda diş problemi var. Pek çoğunun dişleri daha bu yaşlarda çürümeye başlamış. Mutlaka tedavi edilmeleri gerekir. Bazı öğrencilerimizde kalp yetmezliğine rastladık. Bazı öğrencilerimizde boğaz enfeksiyonlarına rastladık. Gerçi bunlar mevsim gereği. Gene de tedavileri lazım. Biz tedavileri için hastaneye yönlendiriyoruz. Ancak velilerinin de en az altı ayda bir çocuğunu doktora götürüp muayene ettirmesi gerekir. En önemlisi ise saç ve tırnak temizliği. Özellikle köylerde kız öğrencilerimizin saç ve tırnak temizliğine hiç önem verilmediğini tespit ettik. Buna bir çare bulunması lazım" dedi.

Simav 2 No’lu Sağlık Ocağı tarafından sürdürülen sağlık taramasına 1 doktor, 2 hemşire ve 1 ebe katılıyor. Taramaların ilçe merkezindeki okullar başta olmak üzere 78 köy, 21 beldede en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 15:10:08
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?