18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Depremde verilen sözler unutuldu

DEPREMDE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Birinci derece deprem kuşağındaki Kütahya Simav’da vatandaşlar, bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır hasar görmesine yol açan 17 Şubat 2009’daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından tam bir yıl geçmesine rağmen 3 caminin minarelerinin onarımı başta olmak üzere bazı konularda verilen sözlerin hiç birinin yerine getirilmemesinden rahatsızlık duyduklarını bildirdiler.

17 Şubattaki büyük depremin ardından irili ufaklı en küçüğü 2.9, en büyüğü de 3.9 olmak üzere tam 208 kez artçı sarsıntının yaşandığı Simav’da vatandaşlar psikolojilerin bozulduğunu ileri sürdü.

Depremin ardından ilçeye gelen yetkililerin vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla devlet hastanesine psikolog atanması yönünde söz verdiklerini hatırlatan vatandaşlar, “ Psikolog ataması unutuldu. Bunun yanında zarar gören üç caminin minarelerinin yapımı için de verilen sözler tutulmadı. İlçe merkezindeki Nasuhağa, Tabakhane ve Softa Camileri bir yıldır minaresiz. Yetkililerin verdikleri sözleri tutmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

DEPREMDE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU
DEPREMDE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 11:14:01
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?