19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

DP’nin kalesinde birleşme sevinci

SİMAV’DA BİRLEŞME HEYECANI

Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi birleşmesi Kütahya’nın Simav ilçesinde olumlu yankı buldu. Hafta sonu Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen kongre dönüşü bir araya gelen DP Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yörük ile Anavatan Partisi Simav eski İlçe Başkanı Bülent Ceylan birleşme sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundular.

20 Mayıs 1983 tarihinde kurulan Anavatan Partisinin tüzel kişiliğinin sona erdiğini bildiren Anavatan partisi Simav eski ilçe başkanı Bülent Ceylan, bundan böyle siyasi çalışmalarını DP çatısı altında sürdüreceklerini söyledi. Simav’ın Çaysimav Beldesinin Anaplı Belediye Başkanı babası Emin Ceylan’ın da artık DP’li belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Bülent Ceylan, “ Bundan böyle at gibi koşacak, arı gibi çalışacağız” şeklinde konuştu.

Anavatan partisi ile birleşmelerinden sonra Simav’da güçlerinin daha da artığına dikkat çeken DP Simav İlçe Başkanı Mehmet Yörük, ” Vatandaşlarımız artık merkez sağın adresini AK Parti de aramayacaklar. Merkez sağın adresi DP si olmuştur” diye konuştu.

Birleşme ile DP’nin kalesi konumundaki Simav’ın gücüne güç kattığını vurgulayan DP Simav İlçe Başkanı Mehmet Yörük, Simav’da birleşmenin ilk meyvelerinin 2011 yılında gerçekleşecek Milletvekilliği genel seçimlerde alınacağını ve halkın kendisine çile çeken AK parti iktidarından kurtulmasını sağlayacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:10:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?