19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Eczane krizine ilaç gibi çözüm

ECZANE KRİZİNE İLAÇ GİBİ ÇÖZÜM

Türk Eczacılar Birliğinin (TEB) bugün ülke genelinde gerçekleştirdiği kepenk kapatma eylemine Simav’lı eczacılar ilaç gibi bir çözüm yolu buldu.

Kütahya Eczacılar Odası Simav Temsilcisi Caner Dolaylar, vatandaşların mağdur olmaması için ilçede faaliyet gösteren 21 eczaneden 5’inin açık tutulduğunu bildirdi. Bugün ilçe genelinde açık tutulan eczanelerin kurayla belirlendiğini vurgulayan Dolaylar, halkın mağdur olmaması için açık tutulan eczanelerin Şekercioğlu, Hayat, İnal, Sıhhat ve Simav isimli eczaneler olduğunu açıkladı.

TEB’in bu gün için ülke genelinde gerçekleştirdiği eylemin iki temel gerekçesi bulunduğunu anlatan Kütahya Eczacılar Odası Simav Temsilcisi Caner Dolaylar , gerekçelerden birisinin ilaç fiyatlarında uygulanan iskonto, diğerinin ise hastalardan tahsil edilen muayene katılım ücretleri olduğunu vurguladı. Eczanelerin bu günkü mevcut çalışma şartlarında çalışmalarına devam etmeleri halinde teker teker kapanacağına dikkat çeken Dolaylar, eczaneleri zor durumda bırakan her iki yanlış uygulamadan bir an önce vaz geçilmesinin en doğru yol olacağını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 11:44:02
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?