18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Ege’nin Abantı Gölcük Krater Gölü

EGE’NİN ABANTI GÖLCÜK KRATER GÖLÜ TATİLCİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Kütahya Simav’a 16 kilometre uzaklıkta deniz seviyesinden 1450 metre yükseklikte yer alan Gölcük Krater Gölü, Simavlılar ve yöre halkı tarafından yaz kış yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

Yeşilin bin bir tonunun yer aldığı çam ormanları arasında panoramik görüntüsüyle göz kamaştıran Gölcük Krater Gölüne gelen tatilciler isterlerse balık da tutabiliyorlar.

Orman Genel Müdürlüğü Milli Parklar Daire Başkanlığına ait Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesislerini Simav Belediyesi işletiyor.

Tesislerde vatandaşların pikniklerini yapabilmeleri için hazırlanmış bölümler ile tuvaletler ve kar sularıyla beslenen çeşmelerin yanı sıra futbol, voleybol sahaları ile tenis kortu da bulunuyor.

5 bin metrekarelik bir alanı kaplayan piknik alanlarında oturulacak masa sandalyelerin bulunması, Simav ilçe merkezi ile turistik Eynal Kaplıcalarına çok yakın olması, çevreyi ve doğayı korumak için uyarı tabelaların bulunması, ulaşım yollarının rahat olması, bu krater gölüne gidilmesi için cazip alternatifler oluşturuyor.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, işletmeciliğini yaptıkları Gölcük Krater Göl ve Orman İçi Dinlenme Tesislerinden vatandaşların en iyi bir şekilde yararlanmalarını sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Bazı tatilcilerin çadır kurarak günlerce Gölcük krater Göl çevresinde kaldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Kasım Karahan, hizmetlerde bir aksama yaşanmaması için belediyenin her türlü önlemi aldığını kaydetti.

Başkan Karahan, ”Vatandaşlardan giriş ücreti almıyoruz. Amacımız vatandaşa doğal bir tatil hizmeti sunmak. Özellikle hafta sonları rağbet gören Gölcük Krater Göl çevresinde temizlik ekiplerimiz de hiçbir şikayete mahal bırakmadan görevlerini en iyi bir şekilde yerine getiriyor. Gölcük’ten sadece Simavlılar değil, yöre haklıda yararlanıyor. Uşak ve Kütahya’dan günü birlik gelen tatilciler yoğunlukta” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:07:00
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?